Sol-Wagon napisał(a):w Słowacji chyba nie wolno na środku szyby, ale na dole z lewej to już inna sprawa...(patrząc od środka)...
wychodziło by na to, że w Austrii wolno używać tylko nawigacji fabrycznej w samochodzie albo urządzenie trzymać w ręce...:/
temat powyżej dotyczy kamer i nagrywania przestrzeni publicznej w Austrii...
Drut napisał(a):Reasumując, podróż w tym roku do Chorwacji przez Austrię, Czechy, Słowenię podam na naszym przykładzie tzn córka 10 lat i 148 cm wzrostu jazda z przodu na poddupniku zapięta pasem fabrycznym - ZABRONIONA ??? bo już sie pogubiłem !! i niestety jazda przez ok 1500 km tylko z tyłu ale na poddupniku czy już normalnie na fotelu ??? Chciałbym uniknąć sytuacji podczas kontroli drogowej po której jedyna drogą w którą pojadę to będzie w kierunku domu z powody drakońskich mandatów za takie wykroczenie.
Niestety do końca czerwca chyba nie urośnie tych brakujących 3 cm !!!
Drut napisał(a):...
yooshky napisał(a):Drut napisał(a):...
Mam podobny problem. Córa 10 lat h~145. Nie daje rady już jeździć na poddupniku (zero wygody) do tego brakuje troszkę zagłówka (giga niebezpieczne przy uderzeniu z tyłu) i ma głowę pod dachem. Bez poddupnika pasy leżą idealnie. Nie widzę jazdy do Cro z poddupnikiem zarówno pod względem bezpieczeństwa jak i wygody. W PL jeżdżę już bez tego ustrojstwa, ale mam obawy jechać tak za granicę (CZ, AT, SI, HR)...
Drut napisał(a):
Absolutnie zgadzam sie z tobą , moja córka raczej na pewno nie zniesie całej trasy z tyłu i w dodatku na poddupniku i wcale się jej nie dziwie, ale jakoś trzeba będzie to rozwiązać! A tak z praktyki to wasze pociechy które są w podobnym wzroście i wieku jak podróżują ? Z przodu czy z tyłu ?
Drut napisał(a):ale tata zrobi krok do przodu i kupi takie samo jakie sam miał pierwsze
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi