slapol napisał(a):Kasztany swoich mogą nie zatrzymywać, ale jak mu mignie "PL"-ka masz jak w banku...
Czego oczywiście Ci nie życzę.
Ja to mam założone austriackie blachy a poza tym szmatę pokażę i będzie git
Bocian napisał(a):slapol napisał(a):Kasztany swoich mogą nie zatrzymywać, ale jak mu mignie "PL"-ka masz jak w banku...
Czego oczywiście Ci nie życzę.
Ja to mam założone austriackie blachy a poza tym szmatę pokażę i będzie git
blazej_k1 napisał(a):Witam w tym roku do Chorwacji jedziemy już po raz czwarty w zeszłym roku urodził się nam syn. Ze starszym (7lat) jechaliśmy tak że on z tyłu a żona trochę z przodu trochę z tyłu. W tym roku chcę starszego wieść z przodu na takiej podstawce przypietego pasem samochodowym a żona z tyłu z młodym (1rok). Z przodu mam poduszki nie wyłaczane . Czy może tak podróżować dziecko i ewentualnie w jakich krajach nie może. Jedziemy Czechy Austria Słowenia i Chorwacja
Lednice napisał(a):blazej_k1 napisał(a):Witam w tym roku do Chorwacji jedziemy już po raz czwarty w zeszłym roku urodził się nam syn. Ze starszym (7lat) jechaliśmy tak że on z tyłu a żona trochę z przodu trochę z tyłu. W tym roku chcę starszego wieść z przodu na takiej podstawce przypietego pasem samochodowym a żona z tyłu z młodym (1rok). Z przodu mam poduszki nie wyłaczane . Czy może tak podróżować dziecko i ewentualnie w jakich krajach nie może. Jedziemy Czechy Austria Słowenia i Chorwacja
Z przodu mam poduszki nie wyłaczane
Czyli o co chodzi
Jak dzieciak w wieku 7 lat będzie miał minimum
150 centymetrów wzrostu, to według projektu nowych przepisów będzie mógł w Polsce jechać na przednim siedzeniu
Na razie nie może , bo granicą jest wiek - 12 lat
A jak jest poza Polską, to pokazuje ściąga:
przewoz-dziecka-na-przednim-siedzeniu-t18697.html
Czyli WSZĘDZIE NIE WOLNO przewozić dziecka w wieku 7 lat, tylko przypiętego pasami, przy włączonym airbagu,
na przednim siedzeniu
blazej_k1 napisał(a):Witam w tym roku do Chorwacji jedziemy już po raz czwarty w zeszłym roku urodził się nam syn. Ze starszym (7lat) jechaliśmy tak że on z tyłu a żona trochę z przodu trochę z tyłu. W tym roku chcę starszego wieść z przodu na takiej podstawce przypietego pasem samochodowym a żona z tyłu z młodym (1rok). Z przodu mam poduszki nie wyłaczane . Czy może tak podróżować dziecko i ewentualnie w jakich krajach nie może. Jedziemy Czechy Austria Słowenia i Chorwacja
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi