Chcesz ryzykować 1000 kun jedź 80.
GR-RYBSON napisał(a):Wychodzi na to, że najpierw zwalniamy do 50 a potem osiągamy 80km/h i tak trzymamy przez całą miejscowość.
GR-RYBSON napisał(a):Wiem, że nie jest to znak mówiący o minimalnej prędkości. Może się nieprecyzyjnie wyraziłem. Znak ograniczenia prędkości stoi za tablicą wyznaczającą teren zabudowany, więc od tego znaku można jechać nie więcej niż 80km/h. Zwykle jedzie się z maksymalną dozwolona prędkością. Czyli w naszym przypadku przez całą miejscowość (jadąc z południa na północ) można maks. 80 km/h.
ołowiany napisał(a):Myślę, że najbliższe skrzyżowanie odwołuje 80. Ale nie wiem jak tam u nich jest.
GR-RYBSON napisał(a):ołowiany napisał(a):Myślę, że najbliższe skrzyżowanie odwołuje 80. Ale nie wiem jak tam u nich jest.
Dzięki za porud=szenie kolejnego dylematu.
Może ktoś się orientuje lub ma możliwość podania linka do Chorwackiego kodeksu drogowego gdzie można by sprawdzić czy w Chorwacji (tak jak jest u nas) skrzyżowanie odwołuje ograniczenie prędkości?
ołowiany napisał(a):GR-RYBSON napisał(a):Wiem, że nie jest to znak mówiący o minimalnej prędkości. Może się nieprecyzyjnie wyraziłem. Znak ograniczenia prędkości stoi za tablicą wyznaczającą teren zabudowany, więc od tego znaku można jechać nie więcej niż 80km/h. Zwykle jedzie się z maksymalną dozwolona prędkością. Czyli w naszym przypadku przez całą miejscowość (jadąc z południa na północ) można maks. 80 km/h.
Przeczytałeś to co napisałem wyżej?
GR-RYBSON napisał(a):ołowiany napisał(a):Myślę, że najbliższe skrzyżowanie odwołuje 80. Ale nie wiem jak tam u nich jest.
Dzięki za porud=szenie kolejnego dylematu.
Może ktoś się orientuje lub ma możliwość podania linka do Chorwackiego kodeksu drogowego gdzie można by sprawdzić czy w Chorwacji (tak jak jest u nas) skrzyżowanie odwołuje ograniczenie prędkości?
GR-RYBSON napisał(a):ołowiany napisał(a):GR-RYBSON napisał(a):Wiem, że nie jest to znak mówiący o minimalnej prędkości. Może się nieprecyzyjnie wyraziłem. Znak ograniczenia prędkości stoi za tablicą wyznaczającą teren zabudowany, więc od tego znaku można jechać nie więcej niż 80km/h. Zwykle jedzie się z maksymalną dozwolona prędkością. Czyli w naszym przypadku przez całą miejscowość (jadąc z południa na północ) można maks. 80 km/h.
Przeczytałeś to co napisałem wyżej?
Skorzystaj kolego z pomocy ludzika Street View i przeanalizuj sytuacje jadąc z obu kierunków bo mam wrażenie, że mówisz tylko o wjeździe do miejscowości od strony Karlovaca.
adresik84 napisał(a):jak wyglada oznaczenie terenu zabudowanego dla :
Slowacji, Wegier i Chorwacji ??
Czy dla tych trzech panstw tablica z nazwa miejscowosci oznacza juz teren zabudowany czy jest to w jakis inny sposob oznaczone ??
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi