FUX napisał(a):Skończcie z tym CB.
Jedźcie zgodnie z przepisami, a dojedzie szczęśliwie.
Myślę, że na urlopie na dystansie ca. 1000km 10-30" w tą czy tamtą, nie robi różnicy.
Ja tak w tym roku zrobiłem i jest cool.
FUX napisał(a):Skończcie z tym CB.
Jedźcie zgodnie z przepisami, a dojedzie szczęśliwie.
Myślę, że na urlopie na dystansie ca. 1000km 10-30" w tą czy tamtą, nie robi różnicy.
Ja tak w tym roku zrobiłem i jest cool.
marwyk napisał(a):np. Czeskie krótkie zdrożały
W Niemczech nie ma przepisu prawnego, który bezpośrednio nakazywałby używanie opon zimowych. Jednakże niemieckie przepisy nakazują dostosowanie wyposażenia pojazdu do warunków pogodowych. Oznacza to m.in., że w zimowych warunkach pogodowych należy stosować odpowiednie ogumienie oraz niezamarzający płyn do szyb. Jeżeli policja podczas kontroli drogowej uzna, że ze względu na warunki panujące na drodze letnie opony nie gwarantują bezpieczeństwa ruchu, może ukarać kierowcę mandatem. Kwestię tę analogicznie traktują towarzystwa ubezpieczeniowe podczas likwidacji szkód.
mrarek napisał(a):w CRO światła w dzień nie są wymagane
nie są. poza tym przez 2 tygodnie pobytu widziałem policję z 5x. zastanawiałem się, czy tam w ogóle jest policja...yooshky napisał(a):Chodziło mi o to czy nie są zabronione Jakiś czas temu chyba był zakaz używania świateł w dzień - gdzieś wyczytałem i się zmartwiłem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi