Rysio napisał(a):Nic nie zabieram z Polski oprócz frankfuterek od lokalnego rzeźnika ale jako gift dla gospodarzy. Na miejscu szybki obiad to spaghetti. Mielone, papryka, pomidory, oregano, czosnek, sól i łala. Czas przygotowania krótszy niż oczekiwanie w knajpie. Wieczorem albo knajpa albo grill na tarasie albo z gospodarzami.
magos napisał(a):Dobrym pomysłem jest leczo warzywne. Wystarczy podsmażyć kiełbaskę i obiad z głowy.
Tak samo ala sos boloński - robię z warzyw , a w Chorwacji podsmażam np. pierś z kurczaka i mam pyszny obiad.
Może macie inne propozycję na słoiki warzywne?
bluesman napisał(a):Ricardo dzięki za przepis jak w tytule Przepadam za bitkami mięsnymi i gulaszem takież mi małżonka i sobie wcześniej w słoikach przygotowuje. Czas zabiera tylko obieranie/gotowanie ziemniaków i robienie surówek ( z dostępnych na miejscu ingrediencji ) ale to czysta przyjemność bedąc na kempingu i moja domena Jeszcze jedno biorę z kraju między innymi małe wiadereczko małosolnych
Nie bardzo rozumiem jak w tym jakże indywidualnym względzie można się sugerować czyimś zdaniem no chyba, że nie ma się własnego
Rysio napisał(a):Bitki przygotowuje się szybciej niż gotuje kartofle, ale rozumiem że jest ryzyko - jest zabawa
wiolek_lp napisał(a):I jeszcze ten z łososiem, tylko polecam wędzonego na ciepło
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/ma ... szpinakiem
:
Janusz Bajcer napisał(a):Wczoraj został zawekowany pierwszy słoik z gulaszem indyczym.
Kolejne dzisiaj w planowane w produkcji.
15 wyjazd do Chorwacji, 15 raz ze słoikami.
Żaden słoik nigdy się nie zmarnował.
Szybkie spaghetti a la carboboonara zajmuje tyle czasu ile gotuje się makaron (od momentu załączenia pieca pod wodą na makaron):Rysio napisał(a):Na miejscu szybki obiad to spaghetti. Mielone, papryka, pomidory, oregano, czosnek, sól i łala. Czas przygotowania krótszy niż oczekiwanie w knajpie.
bluesman napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Wczoraj został zawekowany pierwszy słoik z gulaszem indyczym.
super indyczego nie próbowałem brzmi jak dziczyzna ?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne