Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
To były moje siódme wakacje w Chorwacji. Przełom to okres pomiędzy lipcem a sierpniem. W tym roku pogoda średnia, sporo chmur, po górach burze z drugiej strony w nocy nad łóżkiem nie huczała klima. Co my tu mamy? Mój ukochany Zaostrog, trochę Korculi, Mostar i okolice, no i oczywiście Makarska w której gdzieś jestem "zdjęty" z kuflem w dłoni. Gdzieś tam jest moje 0:1 z jeżowcem i jagnię na kolację dla czternaściorga. Życzę miłego oglądania i konserwacji wspomnień. Zdjęcia są geotagowane, więc można je natychmiast skojarzyć z mapą.
Pas chmur przy paśmie Biokovo faktycznie ciekawie się ułożył; jagnięcina na pierwszy rzut oka jak zwłoki (choć to w sumie zwłoki ) , ale nad paleniskiem wyglądałaby bardziej smacznie; dziewczyny widać zadowolone z podmywania nasycenie cieszy oko tylko co z ta ręką było
Co z ręką? Napisałem 0:1 przegrałem z jeżowcem. Niesiony na materacu na jakąś skałkę odepchnąłem się od niej poniżej linii wody - trochę bolało, łajza zostawiła we mnie trochę swojej sierści.
Aleś chłopie zafundował zestaw! Najpierw dwie ładne i zgrabne dziewczyny leżą a tuż obok leży jakiś szkaradny trup- ni to mumia ni to pieczeń.... Leży jakby na łóżku a nie na stole.
Biały szalik mnie najbardziej zaciekawił. To rzadkość latem w tamtych stronach po tej stronie gór.
Hm.... Paru rzeczy nie odmawiam... pacierza, alkoholu i dziewczynom. Do tej pory wklejałem zdjęcia obrobione na chybcika zaraz po urlopie, obecnie trochę bardziej nad nimi pracuję i za jakiś czas będę miał je wszystkie w trochę lepszej jakości. Teraz parę kolejnych z Korczuli i jakieś zachody z Zaostroga.