kasike napisał(a):Witam wszystkich.Widzę ,że temat przelewów nie jest już poruszany a ja mam pytanie.Otóż,wysłałam ze swojego konta(w KB)złotówkowego korzystając z zakładki przelewy zagraniczne 175 euro.Minęły właśnie 3 dni robocze od przesłania kasy a mój Chorwat nie ma jeszcze na koncie pieniążków...Nie wiecie przypadkiem jak długo trwa taki transfer?zapłaciłam za dokonanie przelewu razem 65 zł i jak zauważyłam na naszym forum to nie jest mało w porównaniu do przekazów pocztowych...ale cóż poszło...a ja chciałabym wiedzieć jak długo będzie szło...i czy dojdzie pozdrawiam
kasike napisał(a):wpłacałam w Kredyt Banku ale Chorwat napisał,że dostał już pieniążki tak że jest już ok a przelew mnie wyszedł 45 zł a nie jak pisałam wcześniej....tak,że spoko nie przepłaciłam
Lider16 napisał(a):A może tak:
- kupić w banku kartę pre-paid i wysłać ją listem do CRO
- po otrzymaniu potwierdzenia że karta doszła, kartę zaktywować, zasilić ją odpowiednią ilością kasy i przekazać odbiorcy PIN
- Chorwat wybiera sobie kasę z najbliższego bankomatu (tyle że w kunach)
- Po przyjeździe do Cro kartę odbieramy
Koszty niewielkie, karta np. w BZWBK kosztuje 5 zł + list do CRO. W czasie przesyłki karta jest niezasilona i nieaktywna więc ryzyko utraty minimalne.
Kadi napisał(a):A u mnie na Poczcie Pani w okienku powiedziała, że ani przelewu ani listu wartościowego nie można wysyłać .
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne