ynka napisał(a):algirdas napisał(a):Spokojnie możesz zrobić tak jak ja, a pieniądze wymieniłem w kantorze. Plusem jest możliwość śledzenia przesyłki. Pierwszy raz przesyłałem pieniądze w taki sposób i jak widac jest to skuteczne 5 dni to moim zdaniem szybko. I jest też ciut taniej niż przekazem.
Przeczytałam twoją relację, jest warta zastanowienia, z tym że moja gospodica woli na konto bankowe
Ja generalnie nie wpłacam zaliczek, jedziemy albo w ciemno albo ponownie w to same miejsce, raz tylko mi się zdarzyło i było to lata temu, wówczas dokonałam przelew środków pieniężnych przez bank
Aldonka napisał(a):ynka ale przy tej mojej formie wpłaty na poczcie Twoja gospodyni dostanie pieniążki do ręki, a nie na konto bankowe.
Aldonka napisał(a):W krajówce na pewno tak jest, ale w usługach finansowych zagranicznych chyba jest tylko przekaz pocztowy (przynajmniej tak jest na ich stronie), chyba że mają w usługach coś czego na stronie nie zamieścili....co jest wielce prawdopodobne.
artas666 napisał(a):Ja robiłem miesiac temu przelew na kwotę 500 euro i prowizja 15 pln. Bank PKO bp sa. Jak się robi samemu przez internet to jest taniej.
artas666 napisał(a):Ja robiłem miesiac temu przelew na kwotę 500 euro i prowizja 15 pln. Bank PKO bp sa. Jak się robi samemu przez internet to jest taniej.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne