slaweek napisał(a):Bank details: account in euro
Beneficiary Account Name: Landeka, Bana I. Mažuranića 19, 20250 Orebić, Croatia
IBAN: HR87 2330 0033 2427 1919 5
Note: account number: 01008107540
Beneficiary's bank: Splitska Banka, Societe Generale Group, Obala pomoraca 32, 20250 Orebić, Croatia
SWIFT: SOGEHR22
Kochani cromaniacy mam problem z wysyłką zaliczki. Wstawiam wszystkie dane i automat (zaliczka puszczana w niemczech) nie przyjmuje numeru.
Wpisuję taki nr: HR87233003324271919501008107540
oraz nr SWIFT/BIC: SOGEHR22
Gdzie robię błąd? Proszę o pomoc
Może wystarczy sam IBAN?
Marek358 napisał(a):BPH mi podał "orientacyjne" koszty: 60 zł dla BPH i niejednoznaczne koszty pobrane przez bank chorwacki i banki transferowe. Pan w banku stwierdził, że z tabel mu wychodzi 60 + 90, a pani na infolinii twierdzi, że ta druga kwota jest nie do oszacowania.
No ta bene w Kredyt Banku też twierdzą, że ta druga kwota (koszty pobrane przez bank chorwacki i banki transferowe) jest nie do oszacowania.
wojtek_p napisał(a):Ja robiłem z Aliora. Przy kwocie ok. 250 euro koszt całkowity ok. 80zł. Z tą drugą kwotą to chyba jest prawda, nie wiadomo przez jakie banki zagraniczne to idzie.
wojtek_p napisał(a):Hm, coś niski ten koszt przelewu. Też korzystam z konta walutowego, ale z Chorwacją jest ten problem, że poza jakimś tam systemem banków europejskich.
wojtek_p napisał(a): Co do listu wartościowego, bardzo dobra alternatywa. Niestety moja gospodyni woli przelew bankowy.
Aldonka napisał(a):30 kwietnia wysłane pieniądze przekazem pocztowym, dotarły wczoraj bezproblemowo. Koszt 13 zł
Lekko się denerwowałam, zwłaszcza że na 12 pobytów w Cro to moja pierwsza zaliczka...ale jak widać nerwy niepotrzebne. Poczta czasem potrafi zaskoczyć pozytywnie
arek_sosnowiec napisał(a):Aldonka napisał(a):30 kwietnia wysłane pieniądze przekazem pocztowym, dotarły wczoraj bezproblemowo. Koszt 13 zł
Lekko się denerwowałam, zwłaszcza że na 12 pobytów w Cro to moja pierwsza zaliczka...ale jak widać nerwy niepotrzebne. Poczta czasem potrafi zaskoczyć pozytywnie
Aldonka, w Twoim przypadku to szło bardzo długo. Ja wysłałem przekazem w piątek ok. 17 a we wtorek późnym wieczorem dostałem maila od gospodarza, że pieniążki dotarły i czekają na nas w lipcu. Wyobraź sobie w jakim byłem szoku
Aldonka napisał(a):arek_sosnowiec napisał(a):Aldonka napisał(a):30 kwietnia wysłane pieniądze przekazem pocztowym, dotarły wczoraj bezproblemowo. Koszt 13 zł
Aldonka, w Twoim przypadku to szło bardzo długo. Ja wysłałem przekazem w piątek ok. 17 a we wtorek późnym wieczorem dostałem maila od gospodarza, że pieniążki dotarły i czekają na nas w lipcu. Wyobraź sobie w jakim byłem szoku
To Twój wpis właśnie przekonał mnie ostatecznie do wysłania zaliczki pocztą
Myślę, że w przypadku mojego przelewu o długości mogły zadecydować wolne dni majowe
Aldonka napisał(a):30 kwietnia wysłane pieniądze przekazem pocztowym, dotarły wczoraj bezproblemowo. Koszt 13 zł
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne