Witam,
czy ktoś się orientuje koszt przelewu 300 euro z alior sync ??
konsultant na chacie wyliczył łączny koszt na 1306,26 po dzisiejszym kursie euro.
Ale troszkę mu nie ufam bo był mało profesjonalny. Może ktoś wie czy to realna kwota ??
hrabiajanusz napisał(a):Witam,
konsultant na chacie wyliczył łączny koszt na 1306,26 po dzisiejszym kursie euro.
Ale troszkę mu nie ufam bo był mało profesjonalny. Może ktoś wie czy to realna kwota ??
barti75 napisał(a):hrabiajanusz napisał(a):Witam,
na poprzedniej stronie tego wątku kolega damianołódź napisał że przelew z Alior Banku 200 euro kosztował go 70zł, z tego co piszesz wychodzi mi że 300euro po dzisiejszym kursie to ok 1254,00zł to daje jakieś 50zł opłat bankowych z tego co tu ludziska wypisują jakie są opłaty od przelewów to ta kwota jakaś mała mi się wydaję, ale ręki nie dam sobie uciąć bo nie korzystam z tej formy wpłacania zaliczek.
edit.mazur napisał(a):Polecam wypełnienie międynarodowego przekazu pieniężnego na poczcie, bardzo proste wpisuje się adres nadawcy żadnych swiftów ibanów itp., koszt niewielki bo tylko 20zł a pieniądze idą 4-6 dni. Robiłam tydzień temu i mam już odpowiedź że pieniążki dotarły ( 5dni szły pieniądze) POLECAM
byłem na poczcie (nawet w dwóch placówkach) zapytać ile będzie mnie kosztować przekaz międzynarodowy 300 euro to mi panie powiedziały, że z Chorwacją nie mają podpisanej umowy i nie jest możliwy taki przekaz.
Zatem zastanawiam się o co chodzi ??
byłem na poczcie (nawet w dwóch placówkach) zapytać ile będzie mnie kosztować przekaz międzynarodowy 300 euro to mi panie powiedziały, że z Chorwacją nie mają podpisanej umowy i nie jest możliwy taki przekaz.
Zatem zastanawiam się o co chodzi ??
savic napisał(a):edit.mazur napisał(a):Polecam wypełnienie międynarodowego przekazu pieniężnego na poczcie, bardzo proste wpisuje się adres nadawcy żadnych swiftów ibanów itp., koszt niewielki bo tylko 20zł a pieniądze idą 4-6 dni. Robiłam tydzień temu i mam już odpowiedź że pieniążki dotarły ( 5dni szły pieniądze) POLECAM
opłata na poczcie zależy od wielkości kwoty i nie zawsze jest to 20 zł , jak pisałem wcześniej przekaz na 300€ wyniósł mnie około 54zł (opłata i zakup euro u nich) ale za to pieniążki w dwa dni na miejscu
hrabiajanusz napisał(a):zastanawia mnie tylko dlaczego kolega savic zapłacił za tę usługę 54 zł ??
savic napisał(a):hrabiajanusz napisał(a):zastanawia mnie tylko dlaczego kolega savic zapłacił za tę usługę 54 zł ??
około 54 zł to koszt całkowity - sam przekaz 24 zł ale zakup 300 € na poczcie o ile dobrze kojarzę 11gr drożej niż cena kantorowa w tym dniu co daje 33zł i po podsumowaniu wychodzi nawet 57 , ktoś tutaj wcześniej pisał iż kupował po kursie NBP , niestety ale PP ma swój przelicznik
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne