nie lepiej korzystac np z www.moneybookers.com
super sprawa
dodatkowo western union jest ok ale nie wiem czy tam działa.
Prowizje tu sa minimalne w porównaniu z tymi o jakich mówicie a dodatkowo kasę można odebrać natychmiast.
smoki napisał(a):Czy ktoś może przelewał kasę do Cro z inteligo?
kokos0 napisał(a):Idź do Banku Zachodniego tam ci Pani wszystko wypisze a za przelew zapłacisz 9.50zł+5eur warunek jest jeden że musisz otworzyć konto walutowe które nic nie kosztuje i nie pobierają opłat za prowadzenie, pieniądze idą dwa dni robocze.Pozdrawiam
MTG napisał(a):smoki napisał(a):Czy ktoś może przelewał kasę do Cro z inteligo?
Robiłem przelew z Inteligo. Poszło bez problemów. Opłaty 35zł za przelew o wartości 130Euro.
Proponuje na spokojnie przeczytac instrukcję na stronie i jak masz wszystkie dane tzn IBAN ew. SwIFT to spokojnie wyślesz z Inteligo
Zrobiłem przelew 100 Euro z banku millenium. Wpisałem tylko IBAN i Swift bo na pozostałe numery nie było miejsca na druku a pani z banku też nic nie wiedziała. Zapłaciłem 9,5 PLN za przelew + 20 PLN kosztów innych banków. Mam nadzieję że dojdzie.
jaceek1 napisał(a):Witam.
Natknąłem się dzisiaj na reklamę Moneybookers http://moneybookers.onet.pl/# ( troszkę wyżej pisał o tym dsk )I też wydaje mi się że to chyba najlepsza i najtańsza opcja.
Pozdrawiam
I have instructions for my incoming EUR payments.
56A: Intermediary bank:
Deutsche bank AG
SWIFT code: DEUTDEFF
57A: Account with institution:
Piraeus bank AD Beograd
SWIFT code: PIRBRSBG
Acct.no. 9-cyfrowy numer
59: Beneficiary customer:
Name: XXX
IBAN: RS20-cyfrowynumer
JimmyG napisał(a):Witam,
Dostałem od swojego enigmatycznego gospodarza takiego oto maila z prośbą o wpłatę depozytu:I have instructions for my incoming EUR payments.
56A: Intermediary bank:
Deutsche bank AG
SWIFT code: DEUTDEFF
57A: Account with institution:
Piraeus bank AD Beograd
SWIFT code: PIRBRSBG
Acct.no. 9-cyfrowy numer
59: Beneficiary customer:
Name: XXX
IBAN: RS20-cyfrowynumer
I pytanie: z czym to się je?
Mam konto internetowe w Multibanku, mogę sam zrobić przelew zagraniczny, tylko co mam tam wpisywać? Nie widziałem żadnego pola specjalnego ani na SWIFT ani na IBAN. Po prostu jest nazwa, tytułem jak w polskich, do tego nazwa banku i kilka opcji do dokumentów.
No i oczywiście nr konta - tylko co mam ta wpisać? 9-cyfrowy account number czy 2-literkowo-20-cyfrowy IBAN (w ogóle ten IBAN z tego co widzę to serbski a nie chorwacki...)?
Jeśli gdzieś trzeba wpisać SWIFT to gdzie? (może ktoś ma w Multibanku albo podobnie jest też w innych bankach i może doradzić?) A jeśli trzeba to który??
W ogóle to znalazłem gdzieś w necie identyczną instrukcję (jakaś prośba o pomoc finansową od chorej na coś tam osoby z Serbii) różniącą się tylko naziwskiem i numerem IBAN. Nawet te dziwne numery 56A, 57, 59 były identyczne.
O co tu w ogóle chodzi??
Help
A w ogóle to wita się przyszły bywalec Chorwacji, który dużo słyszał o Cro i czuje się zagubiony wśród swoich znajomych, którzy byli i pieją z zachwytu więc sam jedzie
Bodzio napisał(a):rafaello_b napisał(a):Witam,
Nie wiem jak wychodzi poczta ale przy przelewie z opcją - "wszystkie koszty po mojej stronie" zapłaciłem za przelanie 50 Euro samych prowizji 173 zł (Pekao S.A.) Ogólnie granda w biały dzień.
List wartosciowy-Poczta Polska za 260 euro zaliczki priorytet ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru- opłata 30 zł (doszło po 8 dniach)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne