dariol napisał(a):zebik napisał(a):dariol napisał(a):Opłaty za przelew 300e z konta euro w mBanku wyniosły: 20 PLN prowizja za przelew i 5 PLN opłata za komunikat SWIFT.
Kiedy przelewałeś pieniądze
a po stronie odbiorcy mam jego dane ale zamiast nr jego konta jest coś takiego: COBADEFF (a przecież wpisywałem nr konta tak jak podał mi odbiorca HR22..............itd)
jaam1 napisał(a):Wczoraj robiłem przelew 50E do Chorwacji, dzisiaj trafił mnie szl.... Bank Pekao SA (żubr)pobił wszelkie rekordy - zapłaciłem 102,-PLN -
22,- pln Opłata za komunikat SWIFT do przekazu wysłanego w obr.dewizowym 50.00EUR
30,- pln Opłata za el. przekaz wysłany w obr.dewizowym tryb normalny 50.00EUR
50,- pln Ryczałt pokrywający koszty banku zagranicznego do przekazu wysłanego w obr. dewizowym50.00EUR
Czemu kur.... tak drogo
iap11 napisał(a):Przelew z Banku Handlowego (CITIBANK) do Zagrebacka Banka: zlecenie poniedziałek godz.8.30, wtorek godz. 19.00 potwierdzenie od gospodarza że pieniądze dotarły. Przelew 100 euro, koszt 10 zł (2.41 euro). nic więcej, specjalnie czekałem miesiąc rozliczeniowy, by sprawdzić czy jakąś prowizję naliczy bank zagraniczny. I NIC.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne