napisał(a) Stiopa » 30.03.2011 14:22
arabesqa74 napisał(a):Moje już dotarły
Wysłałam Pocztą Polską 18.03, a dziś właściciel kwatery potwierdził, że dotarły (23.03)
Okazuje się, że szybciej idzie za granicę niż list w kraju
Wysyłałaś jako przesyłkę wartościową ubezpieczoną (Euro w kopertę), czy na konto Chorwata ?
Bo jak tak czytam to pomysłów na wysłanie pieniędzy jest sporo.
Niestety, żadną miarą, rozeznanie osób w Bankach i na Pocztach nie idzie w parze z potrzebami klientów.
Rozmowa nr 1. Wszystkie dotyczą opcji OUR.
Pekao SA.: eeee to 22 zł. eeee jak poza Unię to jeszcze 30 zł. eeeee i prowizja Banku Chorwackiego (jak ustalimy jak to Bank to podam Panu dodatkowy koszt tego banku)
Rozmowa nr 2.
Kredyt Bank: eeee ja jestem od kredytów eeee jak u mnie przelew to 40 zł. (jak przez net to 10 zł.), ale ile weźmie Bank Chorwacki tego nie jestem eeeeeeee w stanie Panu ustalić, bo nie ma jak.
Poczta nr 1 rozmowa nr 3.
eee kierowniczki nie ma (na szkoleniu), mamy jeden taki druczek, jak się pomylimy to koniec, ja nigdy nie wypełniałam, niech Pani (żona załatwiała) przyjdzie jutro
Poczta nr 2 rozmowa nr 4;
eeee tylko przesyłka wartościowa, żadnych przelewów na zagraniczne konta Poczta Polska nie wykonuje - "ale psze pani w internecie jest, że tak" - następny !!!!!
Dla ułatwienie, rzecz się dzieje, w, bez mała, milionowym mieście....
Chyba skorzystam z opcji: pojedź, daj do ręki, zobacz czy apartman to nie wtopa.
pzdr