piotrtc napisał(a): Przelew robiłem w kwietniu zeszłego roku a do tej pory nic więcej mi nie naliczyli. Kwota prowizji i opłat pobranych przez mBank wyniosła 25 zł. ... Dla nie wierzących mogę wysłać skan potwierdzenia przelewu zagranicznego.
Jadaccy napisał(a):piotrtc napisał(a): Przelew robiłem w kwietniu zeszłego roku a do tej pory nic więcej mi nie naliczyli. Kwota prowizji i opłat pobranych przez mBank wyniosła 25 zł. ... Dla nie wierzących mogę wysłać skan potwierdzenia przelewu zagranicznego.
A ile już przelewów zagranicznych dokonałeś z tego konta?
Bo My 4, ale do trzech różnych banków. Rok temu, okej tylko 25,00 + 5,00 (te 5,00 to jak Maciek pisał na własne życzenie), a w tym roku jeden z banków chorwackich doliczył swoje koszty i oprócz 25,00 zł prowizji mbanku zapłaciliśmy jeszcze po 10EUR koszty banku zagranicznego (po przeliczeniu wyszło po 48,59 zł) i to bez względu na kwotę przelewu (pierwszy raz 200 EUR drugi raz 100 EUR, w obu przypadkach dodatkowy koszt to 10 EUR). Acha opłata ta z konta została pobrana dopiero po 2 miesiącach Do tej pory nie pobrane zostały koszty 3 przelewu i mam nadzieje, że już nie zostaną pobrane
Darek9634 napisał(a):Ja wysłałem przelewem z banku spółdzielczego. Pani wytłumaczyła co i jak z tymi prowizjami i pomogła wypisać przelew.
0,2% od kwoty, min. 20 zł + 10 zł opłaty telekomunikacyjnej
( SHA - ja pokrywam koszty banku nadawcy, odbiorca pokrywa koszty banku chorwackiego)
(OUR - wszystkie koszty pokrywa zleceniodawca, wg taryfy 30 zł)
Czyli, jeżeli wszystkie koszty po mojej stronie to zaznaczam OUR :
0,2% +30zł + 30zł
Przelicznik waluty wg kursu średniego NBP
papos napisał(a):Wszystko się zgadza jeżeli twój bank ma umowę z bankiem Chorwackim.Jeśli nie to musisz pokryć koszty banków pośredniczących, a tej ceny pani w okienku nie powie.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne