napisał(a) Natko_ » 21.04.2016 08:55
paulr napisał(a):Natko. Zobacz historie w kantorach internetowych... Akurat wczoraj kupowałem po 4.28 wiec prowizja banku za wysłanie tych 200E wyniosła tylko 36 zł. (Licząc po 18 groszy na 1 euro) czasem wiec bardziej opłaca się zapłacic 5zł za przelew ale euro po normalnej cenie...Ogólnie są banki z darmowymi kontami walutowymi gdzie przelew zagraiczny kosztuje 0-8 zł(w moim akurat 5zł) ale jak widać dzięki zakupowi euro w normalnej cenie robiąc płatny przelew i tak jesteśmy do przodu:-)
Wiem, wiem, ale już mi się nie chciało w to bawić
Zawahała mi się ręka nad przyciskiem "wykonaj" jak mi wyświetliło ten kurs euracza
Ale dosyć długo zawracałam głowę gospodarzowi i mieszałam w ustawieniach pokoi (ze względu na ciasne terminy jedziemy najpierw do jednego jego apartamentu, a potem przeprowadzka do drugiego, dni wciśnięte "na styk", bo już nic wolnego w normalnej cenie nie było z taaaaką lokalizacją
), więc kolejny dzień poślizgu na zakładanie konta w Aliorze czy kombinacje z zakupem i wpłatami euro, nie był mi na rękę
Przeliczyłam szybko ile Karlovacko dla męża mniej i staram się zapomnieć o zdzierskim kursie DB