Nikt z Was nie płacił za rezerwację przez WU ?
Poza tym jeżeli to wałek z tym WU to mógłby mi ktoś podać numer konta i czym by to się różniło ?
Crocodyl napisał(a):Zgadzam się, że coś tu jest "nie teges" i także robił bym wszystko aby zapłacić przelewem a nie przekazem WU. Jak nie to bez łaski i "wio" i szukam dalej. Jest jeszcze wcześnie i z pewnością się znajdzie coś fajnego. Jak to możliwe, że osoba prowadząca pensjonat nie ma konta w banku? A tak na marginesie z wyborem i rezerwacja apartamentu jest jak z zakupem samochodu. Trzeba zachować spokój i się nie napalać. Wszystkie niejasności działają na niekorzyść właściciela - przed wpłaceniem zaliczki a po wpłaceniu na niekorzyść wynajmującego.
kaeres napisał(a):Nikt z Was nie płacił za rezerwację przez WU ?
Poza tym jeżeli to wałek z tym WU to mógłby mi ktoś podać numer konta i czym by to się różniło ?
kaeres napisał(a):Nikt z Was nie płacił za rezerwację przez WU ?
kaeres napisał(a): PS. Dobra alarm zażegnany. Bez kłopotu podał dane do konta. Nawet nie wiedział, że to jest standard SEPA i stąd to nieporozumienie.
viltob08 napisał(a):Każdy ma prawo jeździć tak jak lubi
A w temacie, to z pewnością masz potwierdzenie przelewu bankowego, więc jeśli chcesz odwołać rezerwację (nie ze swojej winy) domagaj się zwrotu zaliczki (można zaangażować odpowiednie służby), jeśli chcesz jechać, to potwierdź czy przelew doszedł i, że przyjeżdżacie. Dla mnie tyle w temacie.
Ja osobiście nie płacę zaliczki wskazanej przez wynajmującego. Negocjuję kwotę niższą, gdyż koszt przelewu ponoszą obydwie strony. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś na to nie poszedł. A zawsze lepiej stracić 50eu niż 200 na rodzinę
klerjeser napisał(a):viltob08 napisał(a):Każdy ma prawo jeździć tak jak lubi
A w temacie, to z pewnością masz potwierdzenie przelewu bankowego, więc jeśli chcesz odwołać rezerwację (nie ze swojej winy) domagaj się zwrotu zaliczki (można zaangażować odpowiednie służby), jeśli chcesz jechać, to potwierdź czy przelew doszedł i, że przyjeżdżacie. Dla mnie tyle w temacie.
Ja osobiście nie płacę zaliczki wskazanej przez wynajmującego. Negocjuję kwotę niższą, gdyż koszt przelewu ponoszą obydwie strony. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ktoś na to nie poszedł. A zawsze lepiej stracić 50eu niż 200 na rodzinę
a jakiż to koszt?
viltob08 napisał(a):klerjeser napisał(a):viltob08 napisał(a):Każdy ma prawo jeździć tak jak lubi
a jakiż to koszt?
Przed wejściem Cro do Uni to po naszej stronie był koszt 25-40 pln ( w zależności od banku). Nadal przedstawiamy taką argumentację i każdy się zgadza
klerjeser napisał(a):viltob08 napisał(a):klerjeser napisał(a):viltob08 napisał(a):Każdy ma prawo jeździć tak jak lubi
a jakiż to koszt?
Przed wejściem Cro do Uni to po naszej stronie był koszt 25-40 pln ( w zależności od banku). Nadal przedstawiamy taką argumentację i każdy się zgadza
Nie odpowiadasz na pytanie. Jakież to koszty ponosiły OBIE strony przed wejściem do UE?
I nieśmiało przypominam, że latem miną 3 lata od wejścia HR do UE, a od zeszłego roku praktycznie wszystkie tamtejsze banki obsługują SEPA.
Przedstawiasz Chorwatom nieprawdziwe fakty?
viltob08 napisał(a):klerjeser napisał(a):viltob08 napisał(a):klerjeser napisał(a):viltob08 napisał(a):Każdy ma prawo jeździć tak jak lubi
a jakiż to koszt?
Nie odpowiadasz na pytanie. Jakież to koszty ponosiły OBIE strony przed wejściem do UE?
I nieśmiało przypominam, że latem miną 3 lata od wejścia HR do UE, a od zeszłego roku praktycznie wszystkie tamtejsze banki obsługują SEPA.
Przedstawiasz Chorwatom nieprawdziwe fakty?
W tym roku kosztowało mnie to 5 zł polskich, ile kosztowało innych nie wiem. Płacę zaliczki 50 Eu i jestem zadowolona, że nie 200, bo w przypadku takim jak Twój łatwiej pogodzić się z utratą mniejszej kwoty. Nikogo nie oszukuję, tylko negocjuję wysokość zaliczki.