bartos79 napisał(a):W moim przypadku w ostatni wtorek 14/04 wysłałem do Chorwacji (Brodarica) list wartościowy z zadeklarowaną wartością 200euro na adres domowy i w dniu dzisiejszym 16/04 mam informację zwrotna że kasa dotarła i właścicielka szykuje rezerwację. Koszt 32 złote.
wtopek napisał(a):bartos79 napisał(a):W moim przypadku w ostatni wtorek 14/04 wysłałem do Chorwacji (Brodarica) list wartościowy z zadeklarowaną wartością 200euro na adres domowy i w dniu dzisiejszym 16/04 mam informację zwrotna że kasa dotarła i właścicielka szykuje rezerwację. Koszt 32 złote.
XXI wiek
Nicolae napisał(a):wtopek napisał(a):XXI wiek
bartos79 przy przesyłaniu zaliczki metodą rodem z minionej epoki zapłacił mniej niż ja za przelew tej samej kwoty przy wykorzystaniu "zdobyczy" XXI wieku
Nicolae napisał(a):wtopek napisał(a):bartos79 napisał(a):W moim przypadku w ostatni wtorek 14/04 wysłałem do Chorwacji (Brodarica) list wartościowy z zadeklarowaną wartością 200euro na adres domowy i w dniu dzisiejszym 16/04 mam informację zwrotna że kasa dotarła i właścicielka szykuje rezerwację. Koszt 32 złote.
XXI wiek
bartos79 przy przesyłaniu zaliczki metodą rodem z minionej epoki zapłacił mniej niż ja za przelew tej samej kwoty przy wykorzystaniu "zdobyczy" XXI wieku
walp napisał(a):To trzeba zmienić bank, jeśli udostępnia narzędzia na miarę XXI wieku, a pobiera opłaty za rozwiązania z minionej epoki.
wtopek napisał(a):przelewy kosztują 5 zł, 7 zł, 9,90 zl
SEPA
wtopek napisał(a):największe, czyli Splitska, Zagrebacka i kilka innych, czyli jakeś 90% jest...
a przelew WE to koszt 25 zlotych
a skoro nie chcsz zmienić banku dla jednej transakcji to w sąsiednim wątku jest pdobna dyskusja o kartach - komu się chce zmieniać kartę tylko dla wyjazdu wakacyjnego?
wtopek napisał(a):największe, czyli Splitska, Zagrebacka i kilka innych, czyli jakeś 90% jest...
a przelew WE to koszt 25 zlotych
a skoro nie chcsz zmienić banku dla jednej transakcji to w sąsiednim wątku jest pdobna dyskusja o kartach - komu się chce zmieniać kartę tylko dla wyjazdu wakacyjnego?