endrius napisał(a):W zeszłym tygodniu robiłem rezerwację dwóch tygodni w Orebicu ( ) i korzystając z kantoru walutowego w Aliorze nie kosztuje to NIC (0 zł), a dodatkowo złotówki można przewalutować ciut lepiej niż w zwykłym kantorze. Można też zamówić darmową kartę do konta w EUR. Sam używam i naprawdę polecam.
matkapolka napisał(a):A więc pojechałam do banku,rozmawiałam z tą panią co wczoraj-kierowniczką banku i znów powiedziała że przelew kosztuje 10 zł,ale tym razem dodała że należy zaznaczyć SEPA,i nagle przyszła koleżanka pani kierowniczki i dodała że Chorwacja nie należy do SEPA i taki przelew to nie małe pieniądze. No i kto by tu zawinił? No jasne że ja,teraz wiem że wyślę pocztą,listem wartościowym.
woojtekg napisał(a):matkapolka napisał(a):A więc pojechałam do banku,rozmawiałam z tą panią co wczoraj-kierowniczką banku i znów powiedziała że przelew kosztuje 10 zł,ale tym razem dodała że należy zaznaczyć SEPA,i nagle przyszła koleżanka pani kierowniczki i dodała że Chorwacja nie należy do SEPA i taki przelew to nie małe pieniądze. No i kto by tu zawinił? No jasne że ja,teraz wiem że wyślę pocztą,listem wartościowym.
No to pani kierowniczka się nie zna. Chorwacja już należy do Sepa i taki przelew może zostać zrobiony.
Belluna napisał(a):A mnie w PEKAO powiedziano, że co prawda Chorwacja jest w Unii, jest też niby już w SEPA, ale banki mają jakiś tam okres przejściowy na...przystosowanie i jak dotąd to Zagrebacka Banka jest na 100%, a reszta banków nie
Lucjan87 napisał(a):Mam pytanie. Chce wyslac przelew z zaliczka 300 Euro i mimo iz bank jest na liscie sepa to w mbanku mam ta opcje zablokowana w przypadku tego przelewu dlatego zamiast wysylac swiftem chce zrealizowac to przez poczte polska. Czy jest mozliwosc ze ide na poczte, wplacam te ~1300 zl i robie w ten sposob przelew na konto w chorwacji?
Lucjan87 napisał(a):Mam pytanie. Chce wyslac przelew z zaliczka 300 Euro i mimo iz bank jest na liscie sepa to w mbanku mam ta opcje zablokowana w przypadku tego przelewu dlatego zamiast wysylac swiftem chce zrealizowac to przez poczte polska. Czy jest mozliwosc ze ide na poczte, wplacam te ~1300 zl i robie w ten sposob przelew na konto w chorwacji?
misiudg napisał(a):Lucjan87 napisał(a):Mam pytanie. Chce wyslac przelew z zaliczka 300 Euro i mimo iz bank jest na liscie sepa to w mbanku mam ta opcje zablokowana w przypadku tego przelewu dlatego zamiast wysylac swiftem chce zrealizowac to przez poczte polska. Czy jest mozliwosc ze ide na poczte, wplacam te ~1300 zl i robie w ten sposob przelew na konto w chorwacji?
taka opcja działa w dni robocze od około 8:05 do 14:55 - w tych godzinach a nie innych