anakin napisał(a):Mogę Ci powiedzieć jak wygląda SEPA w Pekao.
Od 100 Euro zapłacisz 90 zeta.
Na jakieś porady ze strony pracowników banku specjalnie nie licz, bo zorientowani są w temacie słabo .
Na osiem pań w banku tylko jedna potrafiła cokolwiek na ten temat powiedzieć.
I to nie do końca, bo wg informacji jakie uzyskałem, przelew ten miał mnie kosztować 70 zeta.
Co do opcji rozliczenia kosztów, to szczerze powiedziawszy nie wiem, ale nie mam informacji jakoby odbiorca w jakis sposób był obciążony....
Z tego co się udało mi dowiedzieć przelew stardardowy (za 9,99 zeta) będzie możliwy coś koło 2015-2016 r.
Z winy Chorwatów, bo coś tam...coś tam.
Ja się szykowałem do kolejnego przesyłania pieniędzy pocztą, ale zadzwoniłem dziś do Pekao SA i spytałem o ceny i gość mi właśnie zaproponował przelew SEPA za 9,90 - czyli coś jednak chyba szybciej ruszyło.
Pieniądze poszły, przelicznik euro niezbyt korzystny, ale trudno, martwi mnie jedynie tak jak lukasa ten podział kosztów, bo nie wiem ile zedrą od gospodarza. On ma konto w Splitska Banka, który po sprawdzeniu niby obsługuje SEPA, ale kto ich tam wie. Na razie czekam, czy jakieś dodatkowe opłaty się nie wyklują
25.11 - Właśnie dostałem potwierdzenie od mojego gospodarza, że dostał 120E, nic nie wspominał o dodatkowych kosztach, więc chyba wszystko jest OK. Czyli przelew SEPA działa w pekao sa, 9,90