napisał(a) jamroze7 » 13.02.2014 18:42
Witam. W tym roku miałam ciężko znaleźć coś z rozsądnymi zaliczkami,bo do tej pory wysyłałam po 100 euro w 2012 i 2013r, a w tym roku zaliczka u paru Chorwatów, gdzie pisałam wynosi 200 euro.Szczerze... nikomu bym tyle nie przelała za jeden apartament w ciemno.Wycofałam się z wielu negocjacji i szukałam dotąd,aż znalazłam normalne ceny apartamentów z rozsądna zaliczką...Jak tak dalej pójdzie to za dwa ,trzy lata trzeba będzie jeździć całkiem w ciemno bez wcześniejszych rezerwacji,bo 200-300 euro wpłacić komuś łatwo,ale czy wyjazd wypali na 100%?..Nikt tego nie wie.A zaliczka przepadnie bezpowrotnie... Przelew drugi rok z rzędu do Chorwacji wysyłam pocztą.W tym roku szedł przelew-tylko dwa dni!!!Płaci się w złotówkach,a w Chorwacji kasę odbierają w euro.Jednak poczta podniosła cennik usług w ciągu roku o przeszło 100%. Rok temu płacąc 100 euro na poczcie zapłaciłam w sumie 442zł53gr,a w tym roku za taki sam przelew wydałam 460zł28gr. Usługa pocztowa rok temu to 13zł, a w tym roku 27zł33gr.Jednak szybkość przelewu w tym roku szybsza o 2 dni.