napisał(a) barti75 » 02.01.2014 11:44
KrisM napisał(a):no tak - to jest dobry sposób, i w zależności od banku w którym posiadamy konto, często tańszy. tylko na to musi się również zgodzić właściciel - gdyż musi się pofatygować by pieniądze odebrać. a z Twojego doświadczenia - łatwo się zgadzają? czy to drugi transfer do tego samego gospodarza?
chodzi Ci o mojego posta i wysłanie zaliczki przez WU??
na 5 wyjazdów(każdy w inne miejsce) tylko raz za pierwszym razem wysyłałem przelewem i wytargali mi z konta prawie 150,00zł, ale tylko dlatego że się nie zapytałem właściciela czy mogę nadać pieniądze przekazem WU, jak gadaliśmy na miejscu to mi powiedział, że to żaden problem dla niego bo ludzie też mu tak wysyłają zaliczki, pozostałe 4 zaliczki wysyłane były właśnie tak i żaden właściciel nie protestował, za urlop 2014 też tak wysyłałem zaliczkę i nie było najmniejszego problemu ze strony właściciela o taki sposób wysłania pieniędzy.
Po wysłaniu zaliczki zawsze robiłem scan nadania z numerem jaki odbiorca musi podać żeby odebrać kasę, i mailem wysyłałem to właścicielowi i to wszystko.