Przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością - ekonomiczna.
Polska - Austria
wartość 200zł
opłata 13,90zł
czas przy okienku pocztowym 10 minut
czas doręczenia 7 dni
nati napisał(a):Witam,
10 maja zrobiłam przekaz pieniężny przez Pocztę Polską, niestety w dniu dzisiejszym otrzymałam os osoby u której chcemy wynająć apartament informację, że nadal nie otrzymał pieniędzy, dzwoniłam na infolinie poczty, mogę złożyć reklamację - rozpatrzenie może trwać do 3 miesięcy:/ czyli po zaplanowanych wakacjach, czy ktoś miał może podobną sytuację? Może coś poradzić?
Pozdrawiam
Aldonka napisał(a):Mieliście jakiegoś wyjątkowego pecha, ale pani w okienku popełniła jakiś błąd. Ja wysyłałam tak pieniądze (Pocztą Polską) i dotarły w ciągu 7 dni (w tym długi weekend majowy), kolega, tu z forum, miał jeszcze szybszy przekaz -wysyłał w piątek, a we wtorek już miał info od właściciela apartamentu, że pieniądze dotarły.
alutka9 napisał(a):w tym roku robilam przelew nie do Chorwacji ale do Hiszpanii,warunki przelewu podobne,w Reiffaisen Bank zalozylam konto walutowe w euro -koszt 0 pln,prowadzenie rachunku -0 pln,wysylalm 300 euro zaliczki-pierwszy przelew w kazdym miesiacu -0 pln.calkowity koszt przelewu zagranicznego -0 pln czas przy okienku 15 minut
glonik21 napisał(a): A wygląda to podobno tak ze robiąc przekaz na poczcie zostaje on wysłany do Bydgoszczy( tam jest jakies centrum rozliczeniowe) na dwa sposoby listownie i elektronicznie. Gdy list dojdzie to Pani w tym centrum...
Marek358 napisał(a):glonik21 napisał(a): A wygląda to podobno tak ze robiąc przekaz na poczcie zostaje on wysłany do Bydgoszczy( tam jest jakies centrum rozliczeniowe) na dwa sposoby listownie i elektronicznie. Gdy list dojdzie to Pani w tym centrum...