Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przelew do Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malwiny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwiny » 29.06.2012 19:20

najnowsze informacje. Przelew za pośrednictwem Poczty doszedł dzisiaj - czyli 4 dni ! POLECAM TAKĄ FORMĘ
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 08.07.2012 12:05

Trochę mam mętlik
Jak mam wysłać 100 euro za pośrednictwem Poczty Polskiej aby Chorwat dostał Euro a nie kuny przekazem czy listem wartościowym?
malwiny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwiny » 09.07.2012 07:11

wysyłasz międzynarodowy przekaz pocztowy (nie na konto a do rąk). Na poczcie obsługa pobiera równowartość w zł wg kursy z dnia wpłaty, czyli np 1Euro = 4,245zł. zaznacza się otrzymanie w walucie obcej czyli Euro i tak Chorwat otrzymuje.
fhuzbych
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fhuzbych » 13.07.2012 10:56

Witam
Dzwoniłem na infolinię na Pocztę i poinformowano mnie iż Chorwat otrzyma Kuny, również na poczcie potwierdzono tą informację.
Nie wiem czy Chorwat chce kuny więc wolałem wysłać Listem wartosciwym.
malwiny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwiny » 13.07.2012 22:32

w celu wyjaśnienia napisałem do osoby gdzie rezerwowałem nocleg - potwierdziła, ze dostała w Euro - tak, jak było to zaznaczone na przekazie.
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 18.07.2012 12:24

No własnie mam pytanie : czy przez ten przekaz pocztowy międzynarodowy można przesyłać euro do Chorwacji? mimo że ich walutą jest Kuna? Jak powiem na poczcie, że chce przesłać 65E to wpisze ona na tym blankiecie 65e???
malwiny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malwiny » 18.07.2012 12:44

tak, na druku wpisuje się wartość w Euro wg przelicznika z danego dnia
foczek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) foczek » 20.07.2012 12:20

Mam pytanko czy przez WESTERN UNION można wpłacić w Polsce do Cro Euro?
kammaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kammaj » 20.07.2012 12:56

foczek napisał(a):Mam pytanko czy przez WESTERN UNION można wpłacić w Polsce do Cro Euro?

Nie można. Wpłacałem równowartość w złotówkach a Chorwat dostał równowartość w kunach.
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 24.07.2012 08:01

w WESTERN UNION wpłacasz w Polsce równowartość np 100euro w złotówkach, a Chorwat odbiera równowartość tych 100 euro w kunach.
drecher
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) drecher » 25.07.2012 23:01

Wczoraj chciałem puścić zaliczkę z mbanku, ale jak doczytałem temat do końca to czym prędzej o północy odwołałem dyspozycję, na szczęście status był oczekujący.

Dzisiaj na poczcie zapłaciłem za wysłanie przekazu zagranicznego na 160E całe 20zł, po kursie 4,3408.

Najlepsze jest to, że Panie z okienka nie mają pojęcia skąd bierze się ten kurs. Na moje pytanie, że przecież skądś musi być - "No jak przecież codziennie rano ściągamy z internetu." Ale skąd, z jakiej strony, NBP, Bank Pocztowy? - "No przecież mówię, że z internetu".

Szczęka opada, brak sił, normalnie późny Gierek....

Ma niby dojść w w ciągu 5-6 dni roboczych, zobaczymy jak to będzie.

A kursy jak się dowiedziałem później na infolinii Poczty, są brane z Banku Handlowego, kurs sprzedaży dewiz. Co prawda dokładnie takiego nie znalazłem, ciut wyższy dzisiaj był na stronie 4,3415, ale z grubsza jest to jakiś odnośnik.

ZDECYDOWANIE ODRADZAM MBANK
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 26.07.2012 22:55

drecher napisał(a):ZDECYDOWANIE ODRADZAM MBANK

Zdecydowanie popieram przedmówcę :evil:
A te nie kumate konsultantki na mLinii to porażka. Nie mają pojęcia za co są pobierane prowizje, rozmowa to: moje pytanie, pani odpowiada proszę zaczekać i puszcza jakąś melodyjkę i chyba kogoś pyta co odpowiedzieć. Wraca i odpowiada mi, ale oczywiście nie na temat. I znowu moje pytanie, itd...... :roll:
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 27.07.2012 09:41

Przekaz pocztowy międzynarodowy dokonany w sobotę - dzisiaj informacja od gospodarza, że doszły pieniądze :)

POLECAM taką formę wysyłania zaliczki :)

Wysłałem też w czwartek zaliczkę na inny nocleg w następnych tygodniu urlopu i do tej pory jeszcze gospodarz nie dostał :) może dzisiaj dostanie :)
driver1880
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) driver1880 » 05.08.2012 12:24

lukas63 czy na poczcie wpłacasz Euro czy na miejscu Pani z Poczty przelicza Ci kurs + opłata i wpłacasz złotówki?
lukas63
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas63 » 05.08.2012 21:10

Wysłałem też w czwartek zaliczkę na inny nocleg w następnych tygodniu urlopu i do tej pory jeszcze gospodarz nie dostał :) może dzisiaj dostanie

A ten dostał jeszcze szybciej - w 4 dni robocze :)

czy na poczcie wpłacasz Euro czy na miejscu Pani z Poczty przelicza Ci kurs + opłata i wpłacasz złotówki?

Wpłacasz normalnie złotówki - ona przelicza na euro i wpisuje na blankiecie ile euro zostanie wysłane, dodatkowo po jakim kursie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Przelew do Chorwacji - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone