Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przekroczenie prędkości

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.05.2006 17:23

A czy pamietasz o tym , że dając łapówke jestes tak samo współwinna? , żono byłego policjanta! Co o tym myslisz? Bocian ZOA
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2006 20:07

Sławcio już ja dobrze widzę z góry jak ty w Warsiawce :lol mandatów unikasz ... także nie zgrywaj takiego skromnego

TAK w ogóle to ta IPA to takie tam kolejne, śmieszne, stowarzyszynko branżowe - nie wiem tylko co tak krzyczycie bo solidardność pewna jest w każdym zawodzie ...
IPA chce ...
Pogłębiać wiedzę kulturalną i doświadczenia swoich członków jak również wymieniać doświadczenia między krajami, a w ramach swoich możliwości nieść pomoc w zakresie socjalnym i wspólnie z innymi dążyć do podtrzymywania pokojowego współistnienia na świecie.

także bardzo ładnie chcą - niech te policjany też coś mają z życia.
Taki np. dzielnicowy to cały czas za menelami chodzi, drogówka się użera z debilami a patrole piesze mokną i chłodną (czasem się przegrzewają)
Zaś w komendach kwitnie życie towarzyskie za maszynami do pisania (chyba, że już coś się zmieniło). Komendat kombinuje co tu zrobić aby go nowa ekipa rządząca nie wypieprzyła a panie w mundurze kombinują jakby tu zdobyć takie mundury jakie mają koleżanki z Francji.
Niech też coś mają z życia :P choć na trasie

Generalnie wiadomo, że każdy trochę orze jak może :lol więc dajcie Wy jej spokój - i tak jeszcze frycowe zapłaci :lol
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.05.2006 21:19

Juz Ty mi nie tłumacz jak jest w tej naszej policji bo ja to wiem od środka. O co innego mi chodzi , jakby nie dawac to by nie brali , nie? A że kazdy orze jak moze to nie jest tak do końca , są pewne rzeczy nie do zrobienia. Pwenie , że unikam mandatów , ale kasy nikomu nie daję i od nikogo nie biore.
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 30.05.2006 22:59

oooo widzę że się tu trafił pan z drogówki :D :D :wink:

Sławeczku a co Ty taki nerwowy jesteś drogówka bierze i będzie brała i wcale im się nie dziwie a wiesz dlaczego ja daję w łapę nie chodzi mi tu o mandat pieniężny tylko o te cholerne punkty :evil: :evil: :evil: na szczęście jeszcze żadnego nie mam :D ale to tylko dzieki naszym wspaniałym policjantom :D :D :D

bjur no widzisz Ty to myślisz tak jak ja :D i to mi się podoba :wink:

cholerka ja tylko zadałam pytanko a oberwało mi się jak nie wiem co :?
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 31.05.2006 00:19

policjant który bierze lub daje łapówki to gówno.
policjant który mówi ,że będzie brał albo dawał łapówki to gówno do kwadratu.
policjant który bierze łapówki, mówi że będzie brał lub dawał i opowiada o tym na forum poniekąd obcym osobom to idiota.

takie tam bzdety,jakbym kogo uraził to przepraszam, coraz częsciej słyszymy o aferach w policji itp. pijany policjant potrącił itp... moim zdaniem są to efekty chorych układów ,policjant łapie pijanego policjanta i odwozi go do domu he a ten po którymś razie robi komus krzywde na drodze i kto jest winny ten pierwszy co wiedział i nic nie zrobił czy ten drugi..
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 31.05.2006 00:26

Sławeczku a co Ty taki nerwowy jesteś drogówka bierze i będzie brała i wcale im się nie dziwie a wiesz dlaczego ja daję w łapę nie chodzi mi tu o mandat pieniężny tylko o te cholerne punkty na szczęście jeszcze żadnego nie mam ale to tylko dzieki naszym wspaniałym policjantom

bierze i bedzie brała
daje w łapę
cholerne punkty
wspaniałym policjantom

Bez komentarza.
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 31.05.2006 07:57

mirnie napisał(a):policjant który bierze lub daje łapówki to gówno.
policjant który mówi ,że będzie brał albo dawał łapówki to gówno do kwadratu.
policjant który bierze łapówki, mówi że będzie brał lub dawał i opowiada o tym na forum poniekąd obcym osobom to idiota.

takie tam bzdety,jakbym kogo uraził to przepraszam, coraz częsciej słyszymy o aferach w policji itp. pijany policjant potrącił itp... moim zdaniem są to efekty chorych układów ,policjant łapie pijanego policjanta i odwozi go do domu he a ten po którymś razie robi komus krzywde na drodze i kto jest winny ten pierwszy co wiedział i nic nie zrobił czy ten drugi..

Niestety. Masz 100% racji.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2006 08:40

Zastanówcie się, co piszecie w naszym pięknym Kraju. Za chwilę jakiś nadgorliwy prokurator będzie Was przesłuchiwał na okoliczność kiedy, ile, gdzie, komu, etc.
Dajcie sobie spokój.

W Splicie woda przekroczyła w Adriatyku 20 st. C i to jest NEWS.

Pozdrawiam.

FUX
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 31.05.2006 08:51

o kurde jak pięknie słoneczko , woda 20 stopni (choć powietrze dziś nie za ciepłe tylko 17,5) ale teraz u nas 12 i wiatr chyba od ruskich. Jeszcze 2 miesiące i 11 dni. Odliczanie rozpoczęte :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2006 09:12

AgaKon napisał(a):oooo widzę że się tu trafił pan z drogówki :D :D :wink:

hehehe Ago ja bym tam tak szybko do tego typu wniosków nie przechodził ... byłem w komendach a może z 4-y razy w życiu

troszkę spostrzegawczości, umiejętności spojrzenia z innego punktu widzenia - i proszę jaka łatwa manipulacja
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 31.05.2006 11:02

FUX dobrze,że chociaż Ty z dobrymi wieściami nadchodzisz :D

no i znowu mi się oberwało :oops: :oops: :oops:

kończę ten cholerny temat dowiedziałam się co chciałam i znikam

pozdawiam was chłopaki :wink: i bez nerwów idzie lato czas sie wyluzować :wink:

napiszę już z Cro bo w piątek ruszam w drogę :D :D :D

PS a tak nawiasem mówiąc to mamy chyba gównianą policje w tym kraju :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.05.2006 11:55

A to w powyższej kwestii w wydaniu Janusza:
Idzie listonosz po górach i spotyka bacę grzebiącego w ziemi. Pyta się:
-Baco, a co robicie?
-Misom.
-A co?
-Gówno z zimiom.
-A co z tego będzie?
-A listonos.
Listonosz wkurzył się trochę, ale poszedł sobie dalej. Następnego dnia, gdy szedł przez góry, znów spotkał bacę grzebiącego w ziemi. Pyta się:
-Baco, a co robicie?
-Misom.
-A co?
-Gówno z zimiom.
-A co z tego bedzie?
-A listonos.
No to listonosz już porządnie wkurzony poszedł do miasta na posterunek policji. Tam powiedział, że w górach siedzi baca, miesza gówno z ziemią i mówi, że powstanie z tego policjant. Więc policjant poszedł w góry i spotyka bacę. Pyta się:
-Baco, a co robicie?
-Misom?
-A co?
-Gówno z zimiom?
-A co z tego będzie?
-A listonos.
-A nie policjant?
-Ni, za mało gówna.
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 31.05.2006 12:01

FUX :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 31.05.2006 12:22

[quote="AgaKon]PS a tak nawiasem mówiąc to mamy chyba gównianą policje w tym kraju :wink:[/quote]
Chorwacka policja potrafi zaskoczyć. Np znajomością języków. Oni zazwyczaj znają niemiecki i włoski, przynajmniej na tyle żeby się dogadać. Często nieźle mówią po angielsku. Tu był na forum opisywany przypadek że polcjant próbnował się dogadać z kierowcą w 4 czy 5 jezykach. Do tego są mili i kulturalni.

A cóż nasz policja. Na pewno mogę napisać że robi postępy. Jeszcze jakieś 5-6lat temu jak mnie zatrzymywał policjant to od razu wiedziałem że będze chciał wyciągnąć kasę. Od kilku lat nic takiego mnie nie spotkało. Zawsze jest grzecnie, kulturalnie, spokojnie. Jeszcze 10 lat temu policjant potrafił być agresywny i chamski. A teraz są raczej w porządku. Inna sprawa że znam opowieści kolegów - policjantów. Mało który z nich pracuje wydajnie bo widzą że to nie ma sensu. Awansują raczej ci co sie podczepią albo podliżą. Na kursy oficerskie wysyłają najczęściej przydupasów komendanta niż tych którzy cokolwiek robią. Brakuje policjantom wiedzy, ale kursów jakichkolwiek jest mało. Jeden znajomy pracował w PG a jego jedyne wykszałcenie poza szkołą policyjną to było technikum samochodowe. Więc lepiej sie nie wychylać.

Ale mamy co mamy. Kiepski, tchórzliwy rząd to i kiepscy urzędnicy, takze policja. Ja Was chłopaki lubię, jesteście naprawdę potrzebni.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.06.2006 22:10

Hahahaha!!! Ale niektórzy sa smieszni w swych wypowiedziach na tematy na które nie maja zielonego pojęcia. Ale to nasza narodowa tradycja , mówic o czymś o czym sie nic nie wie. Własnie wróciłem z piłkarskiego turnieju z Czech na który zostałem wysłany z mojej firmy za Wasze pieniądze , bo przeciez za czyje?(3 miejsce) a jutro jade do Szczytna szkolic innych policjantów , więc nie mam czasu na głebszą analize niektórych tekstów. Co do "mirnie" to gdzie na forum czytałes wypowiedz policjanta który mówi , że dawał lub brał łapówki. Twoja wiedza o Policji jest głównie wyczytana z Superexpresu i takich tam bzdetów. Co do mojej profesji to nie służe w drogówce a bloczka mandatowego nie miałem nawet w ręku. Policja jest i będzie i niestety jej profesjonalizm nie zależy tylko od niej samej w tym chorym kraju , ale przede wszystkim od ludzi którzy chcą aby była słaba bo mają w tym swój interes. Zależy także w dużej mierze od Was i Waszej współpracy z nią we własnym dobrze pojętym interesie. Co do języków to ja mówię po chorwacku , hahaha!! Strzała znawcy tematu - Bocian.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

przekroczenie prędkości - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone