Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przekonać nieprzekonane, czyli sv.Jure :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
vazyl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vazyl » 17.11.2009 19:08

No musiałem się dowiedzieć czy to już koniec podróży czy jeszcze nie :D

Obrazek
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 18.01.2010 22:19

droga mnie nie przeraża, od której i za ile tam można wjechac?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.01.2010 08:00

dg napisał(a):... i za ile tam można wjechac?

Wjazd na górę kosztuje 35 kun od osoby
źródło: Lubelski
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 19.01.2010 08:05

to kolejką też można, nie trzeba autem :lol: :lol: :lol:

Dzięki JacYamaha - wszystko jasne 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.01.2010 08:51

JacYamaha napisał(a):

źródło: Lubelski

potwierdzam...i dokumentuję... :wink:

Obrazek
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 19.01.2010 09:15

JacYamaha napisał(a):

Zawsze można wrzucić kogoś do bagażnika dla oszczędności :idea: :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.01.2010 09:15

JacYamaha napisał(a):Wjazd na górę kosztuje 35 kun od osoby

el_guapo napisał(a):Zawsze można wrzucić kogoś do bagażnika dla oszczędności :idea: :wink:

Znamy takie przypadki, prawda... :lol:
Ostatnio edytowano 19.01.2010 09:17 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 19.01.2010 09:15

tej, o tym nie pomyślałem, a z Poznania jestem :D
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 19.01.2010 09:17

to przy okazji zrobię słynny test.
Czyli zamknij w bagażniku żonę i psa, otwórz po godzinie i przekonaj się kto Cię lepiej przywita :P 8) :lol: :lol: :lol:

to tak apropos meritum tematu :lol:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 31.01.2010 22:00

kulka53 napisał(a):Bardzo fajny pomysł na temat :D no i piękne zdjęcia.

Ponieważ też w tym roku "zaliczyliśmy" sv Jure (moja Pani nie miała, zresztą jak zwykle, żadnych oporów - w końcu to nie ona prowadzi :wink:) mogę też napisać coś od siebie.

PS 1. Policzyłem - na szczycie jest 12 miejsc parkingowych.......... :wink:

:roll: :wink:

Witaj
Kulka mam pytanie
Co w sytuacji jak na górze jest już komplet na parkingu a Twój samochód jest dajmy na to 13 ? Co wtedy ?

pozdrawiam
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 04.02.2010 13:35

jackuc napisał(a):
kulka53 napisał(a):Bardzo fajny pomysł na temat :D no i piękne zdjęcia.

Ponieważ też w tym roku "zaliczyliśmy" sv Jure (moja Pani nie miała, zresztą jak zwykle, żadnych oporów - w końcu to nie ona prowadzi :wink:) mogę też napisać coś od siebie.

PS 1. Policzyłem - na szczycie jest 12 miejsc parkingowych.......... :wink:

:roll: :wink:

Witaj
Kulka mam pytanie
Co w sytuacji jak na górze jest już komplet na parkingu a Twój samochód jest dajmy na to 13 ? Co wtedy ?

pozdrawiam

Jak nie było miejsc to otwierali bramę od tego masztu i tam też można było parkować. 2 razy mi się tak zdarzyło.
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 21.07.2010 13:20

witam serdecznie wszystkich przyjaciół forumowiczów, z racji iż w przyszłym roku wybieram się również w okolice Makarskiej i tym razem wycieczka na sv. Jure jest już w bardzo zaawansowanych planach, czytam wasze wszystkie fantastyczne opowieści, delektuję się fotkami albo filmikami. Z racji iż wypad na ten szczyt planuję skuterkiem z wypożyczalni a to z powodu że łatwiej wszędzie się zatrzymać i popstrykać fotki, nurtuje mnie jednak jeden problem, niektórzy z was piszą że na szczycie był śnieg i mróz, inni ze było dość zimno i w związku z tym mam pytanie czy gdzieś w Makarskiej czy może przy tym szlabanie wjazdowym do parku Biokowo albo w internecie można sprawdzić jaka jest tam na szczycie pogoda, głownie chodzi mi o temperatury, Za wskazówki byłbym wdzięczny Pozdrov
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2010 23:30

Witam.

Nie widziałem informacji o stanie pogody na szczycie przy szlabanie. Raczej takowej chyba nie ma.
Ja pisałem o mrozie i śniegu na szczycie, ale był to początek września i działo się to przy kompletnym załamaniu podogy na wybrzeżu. Termometr na kwaterze wskazywał wtedy 16 stopni, co przy różnicy wysokości 1700 metrów i założeniu że 100 metrów to minus jeden stopień dało te minus dwa stopnie i śnieg na szczycie.

Jedź, zatrzymuj się rób zdjęcia i wklejaj w to miejsce. :wink:

Podrawiam.
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 23.07.2010 09:00

Interseal napisał(a):Witam.

Nie widziałem informacji o stanie pogody na szczycie przy szlabanie. Raczej takowej chyba nie ma.
Ja pisałem o mrozie i śniegu na szczycie, ale był to początek września i działo się to przy kompletnym załamaniu podogy na wybrzeżu. Termometr na kwaterze wskazywał wtedy 16 stopni, co przy różnicy wysokości 1700 metrów i założeniu że 100 metrów to minus jeden stopień dało te minus dwa stopnie i śnieg na szczycie.

Jedź, zatrzymuj się rób zdjęcia i wklejaj w to miejsce. :wink:

Podrawiam.

Wielkie dzięki za odpowiedź kolego Interseal, myślę że jak my planujemy wyjazd koniec czerwca i początek lipca nie powinno być tak źle, atrakcje śniegowo przymrozkowe nie powinny nas zaskoczyć. A skoro już tam byłeś i znasz te urocze zakamarki, to może powiesz mi czy dobrze myślę o tym wjeździe skuterkiem, wiesz ja patrzę pod względem fotograficznym aby jak tylko coś zobaczę zatrzymać się i obfocić. Oczywiście wiesz ja zawsze jadę taka gromadka ok 30 osób, zajmujemy cały domek i domyślam się ze jak zdradzę swój plan zapewne znajdą się jeszcze amatorzy , którzy też wypożyczą sobie ten dwukołowy bolid i zechcą pojechać tam ze mną. Tak że może nas tam wjeżdżać np 4-5 skuterków. pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2010 12:02

Nie mam pojęcia czy to zły, czy dobry pomysł. W życiu nie prowadziłem samodzielnie żadnego jednośladu. Nie znam się na tym.

Bardziej zastanawia mnie 30 osób w jednym domku. :)

Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Przekonać nieprzekonane, czyli sv.Jure :) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone