Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przeklęta Góra Przeznaczenia

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 03.02.2010 07:48

...o widmie wcześniej mi nie wspominałeś (chyba) - po prostu "ciary".... Rewelacja....
Pustka i cisza, którą zawsze można się zachwycać w górach Albanii, wieczór, zachodzące słońce, morze chmur, radość ze zdobytego dziewiczego szczytu i jeszcze widmo... A na koniec - oficjalne gratulacje!

Teraz coś co jest często trudniejsze niż wejście, czyli droga w dół...
Racibor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Racibor » 03.02.2010 08:51

Jolanta M napisał(a):
zawodowiec napisał(a):Zachodzące słońce świeci prosto na chmurę okrywającą niższy, wschodni wierzchołek, dzięki czemu mamy okazję zobaczyć wspaniałe widmo Brockenu.
Coś pięknego!!!!!!!!!!!!! :hearts:
Przepiękne widoki na góry i chmury. A widmo Brockenu to chyba bonus za poniesiony trud. :)

Kamil, ile razy wcześniej widziałeś widmo ?
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 03.02.2010 09:09

Jolanta M napisał(a):Dzięki Bogu za dobrą asekurację!!! I Sebie też. :D

Mam nadzieję że nie zepsuję dramatyzmu jak powiem że lot był taki dosyć rutynowy :D Gdzieś tak kilkadziesiąt lotów w życiu zaliczyłem, ale to prawda że w dużej ścianie na własnych przelotach ryzyko jest zawsze trochę większe :)

Jolanta M napisał(a):Cieszę się, że się Wam udało. Gratuluję raz jeszcze.

typ napisał(a):A na koniec - oficjalne gratulacje!

Dzięki!

Racibor napisał(a):Kamil, ile razy wcześniej widziałeś widmo ?

Wg tych opowieści jeszcze raz mi trzeba żeby zdobyć nieustanne górskie bezpieczeństwo, ale i bez tego uważam że mi widmo przynosi farta, tak jak czarny kot :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.02.2010 09:29

Kamilu gratulacje dla Ciebie i towarzysza za flagę na szczycie :D
Ciekawe ile w Europie jet jeszcze taki niedobytych gór do zdobycia :?:

Mój syn, też górołaz (choć nie "wspinaczkowy") widział widmo

Obrazek

Obrazek

Miejsce widma - Mała Fatra.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2010 09:40

Cześć Kamil

Kiedyś już zapodałeś temat na summitpost oraz znalazłem też trochę w tym miejscu - całkiem zresztą przypadkowo.

Jednak w obu przypadkach bariera językowa nie pozwoliła na zrozumienie i uzmysłowienie mi waszego trudu.

Pomimo słowniczka oraz malutkiego liźnięcia praktycznego w temacie, (choć raczej przemysłowego niż górskiego) z trudem łapię o co chodzi :) ,ale z drugiej strony bardzo pobudzająco działa to na wyobraźnie i zachęca do grzebania głębiej.

Noc na skalnej półce... Hmmm pewnie dla Was rzecz oczywista. Mam nadzieję że dla śmiertelników niziołków zapodasz więcej szczegółów... Ja niepewnie czuję się już na piętrowym łózku :wink:

Widmo - bajka.

Pozdrawiam
Interseal M.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 03.02.2010 09:42

...i wcale nie chcę być wulgarny..., ale ku...r...japier..., jak mawiał Świr... :twisted: :!:
Mistrzostwo :!: To musi być uczucie (z taką Dziewicą) :wink: Piękna sprawa :!:
Ciary przechodzą przy tych lotach, krwi, widmie...
Wielkie gratulacje :!: Cieszę się bardzo, że się Wam udało :!:

pozdr
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 03.02.2010 09:43

... bez słownika ...to bym ni cholery nie wiedział co robiliście... a i tak nie jest łatwo - czytanie na trzy razy ....powiedzmy, że ze zrozumieniem :) ;) :)

Pozdrawiam
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 03.02.2010 10:01

Pierwsze, co mi się cisnęło na komentarz, to to, co już przede mną wyartykuował janusz.w. - taka polska soczysta pełna podziwu i uznania kurwa mać !!! .
Gratulacje ogromne za walkę i wielka satysfakcja z Waszej radości na szczycie ! Taka duma, jakbym tam był osobiście.
Panowie - jak dobrze wiedzieć, jak się czuje taką radość.
Noc w ścianie ... zdążyliśmy kiedyś zejść z Mięgusza do Moka po ciemku. Chyba jednak bezpieczniej było zostać. Ciekaw jestem wspomnień. Stanisławski spędził taką noc w ścianie Jaworowej w bardzo licznym towarzystwie zjaw. Ty czujesz obecność jednej. To dobrze ...
Obstawiam osobistego anioła stróża.
Panowie - jak Wam było dobrze :)
P.S.
Jolu, ta noc - już nie z Dziewicą :wink: :D
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 03.02.2010 10:13

ło matko, nerwy na postronkach... Kamilu, kiedy zaczniesz grać w szachy ? :lol: :lol: :lol:

Bardzo spodobało mi się "czujne giełganie " :lol: Choć za cholerę nie wiem, co Ty na tym trawersie właściwie robiłeś :D

:D
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 03.02.2010 10:13

Nawet nie próbowałam zrozumieć w pełni ze słownikiem przed oczami. Wystarczy, że było strasznie długo i bardzo trudno. I był niezwykle szczęśliwy Kamil na szczycie z Sebą i flagą.

GRATULACJE!!! :D :D :D

Wiem, że po wielu miesiącach ale tu się nie ujawniłeś specjalnie, coś pamiętam obiecywałeś, że piszesz i że będzie.
To fantastyczne, że znamy takiego odkrywcę i zdobywcę. Bo możemy przeżyć super zjawisko widmo, zobaczyć piękne widoki i podziwiać wspaniałą pasję. A tym bardziej, że ta pasja łączy się z Bałkanami.

Już tak trochę wyobrażamy sobie jak się spędza noc na kamieniach. Taką przymusową noc spędziliśmy w Alpach Julijskich. Jednak mieliśmy w stosunku do Was wygody. Równo i dach nad głową. Za to całą noc towarzyszyły nam deszcz i pioruny. I było to na 1600 m a nie na 2400 m n.p.m.

Kulki
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 03.02.2010 11:44

zawodowiec napisał(a):
Jolanta M napisał(a):Dzięki Bogu za dobrą asekurację!!! I Sebie też. :D

Mam nadzieję że nie zepsuję dramatyzmu jak powiem że lot był taki dosyć rutynowy :D Gdzieś tak kilkadziesiąt lotów w życiu zaliczyłem, ale to prawda że w dużej ścianie na własnych przelotach ryzyko jest zawsze trochę większe :)

Ależ nie. :D Dramatyzmu tu aż nadto. :)

plavac napisał(a): Jolu, ta noc - już nie z Dziewicą :wink: :D

Ciekawa byłam kto tą nieścisłość zauważy. :lol:
To prawda, już nie. Dłuuuuuugi czas dziewictwa wreszcie zakończony. :D :D :D :D :D :D :D

Serdecznie pozdrawiam
Jola
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2010 13:56

Jolanta M napisał(a):
plavac napisał(a): Jolu, ta noc - już nie z Dziewicą :wink: :D

Ciekawa byłam kto tą nieścisłość zauważy. :lol:

Szczerze mówiąc to zauważyłem tą treść, nie wiedziałem tylko czy do pełnego... no wiadomo czego... :) trzeba wejść i bezpiecznie zejść, czy tylko wejść.... dlatego siedziałem cicho... :wink:
Racibor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Racibor » 03.02.2010 17:55

Interseal napisał(a): nie wiedziałem tylko czy do pełnego... trzeba wejść i ... zejść, czy tylko wejść...
...i tak po prostu, po tym wszystkim, odejść?
A przytulić, przynajmniej do rana.
Czy to jej wystarczy?
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.02.2010 00:07

Racibor napisał(a):...i tak po prostu, po tym wszystkim, odejść?
A przytulić, przynajmniej do rana.
Czy to jej wystarczy?

Co Ty, nie znasz kobiet :?: :)
Widzisz, że nawet Kamil się rozmarzył i zamilkł :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.02.2010 00:10

plavac napisał(a):Kamil się rozmarzył i zamilkł :wink:

Urodziny (swoje) obchodzi :D :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Przeklęta Góra Przeznaczenia - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone