ba napisał(a):Może ktoś jechał już przez to przejście i powie jaka jest infrastuktura i jak zjechać na stare
Dario_ro napisał(a):Czy ktoś przejeżdżał ostatnio przez nowe przejście ,czy da się tam wymienić euro na kuny ewentualnie bankomat?Będziemy przekraczać granice w nocy i potrzebuje porady gdzie wymienić kaske jakby niedało płacić się kartą na atostradach Chorwackich. Z góry Dziękuje za podpowiedz.
Dario_ro napisał(a):Czy ktoś przejeżdżał ostatnio przez nowe przejście ,czy da się tam wymienić euro na kuny ewentualnie bankomat?Będziemy przekraczać granice w nocy i potrzebuje porady gdzie wymienić kaske jakby niedało płacić się kartą na atostradach Chorwackich. Z góry Dziękuje za podpowiedz.
Pudelek napisał(a):nurtuje mnie pytanie, czy jadąc od strony chorwackiej nowym przejściem, a zjeżdzając od razu na Węgrzech pierwszym rozjazdem z M7 na zwykła 7 muszę mieć winietkę? Pytanie może z pozoru głupie, czy dla tego kilometra muszę mieć winietkę, ale w niektórych krajach na takich właśnie krótkich odcinkach łapie się kierowców.
m_cowboy napisał(a):Pudelek napisał(a):nurtuje mnie pytanie, czy jadąc od strony chorwackiej nowym przejściem, a zjeżdzając od razu na Węgrzech pierwszym rozjazdem z M7 na zwykła 7 muszę mieć winietkę? Pytanie może z pozoru głupie, czy dla tego kilometra muszę mieć winietkę, ale w niektórych krajach na takich właśnie krótkich odcinkach łapie się kierowców.
Wg mnie teoretycznie powinieneś mieć winietę. Ale jak wracałem rok temu to stali dopiero za pierwszym zjazdem, na który trzeba zjechać z M7, pojechać ok. 1,5 Km i w ... hotelu u kelnera kupić winietę...
Pudelek napisał(a):pójdzie tam kupić winietę czy nie? Czy mam szukać po okolicznych kelnerach?
Piotrek_B napisał(a):Pudelek napisał(a):pójdzie tam kupić winietę czy nie? Czy mam szukać po okolicznych kelnerach?
Zamiast szukać winiet u okolicznych kelnerów cofnij się na stonę nr 5 tego wątku i zobacz co na ten temat napisał w dniu 13-06-2009 niejaki eljan1951: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=389535#389535
eljan1951 napisał(a):Wracaliśmy z Chorwacji ( z Półwyspu Peljesac, ale nieco krętą drogą przez wodospady Krka i Plitwice ) 08 czerwca, przez nowe przejście - winietkę kupiliśmy praktycznie na samym przejściu granicznym ; za punktem kontroli, po stronie lewej bardzo mała "budka" Ibuszu. Tam kantor i sprzedaż winietek.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi