rotor napisał(a):Mnie własnie 2 lata temu, w nocy z 6/7 września zawrócili pokazując tylko kartkę A4 z informacja (w 5 językach), ze od 1 września przejście to obsługuje tylko ruch lokalny, a turystyczny tylko na autostradowym przejściu. Mam nadzieje, ze po wejściu Cro do UE coś się zmieniło - stad moje pytanie
kodens79 napisał(a):rotor napisał(a):Mnie własnie 2 lata temu, w nocy z 6/7 września zawrócili pokazując tylko kartkę A4 z informacja (w 5 językach), ze od 1 września przejście to obsługuje tylko ruch lokalny, a turystyczny tylko na autostradowym przejściu. Mam nadzieje, ze po wejściu Cro do UE coś się zmieniło - stad moje pytanie
Ale Cro jest w EU i z tego co wiem to każde przejście graniczne jest dla nas dostępne ruch turystyczy obowiązuje na przejściach na zewnętrznych granicach EU w srodku EU takie nie istnieją
kodens79 napisał(a):....ruch turystyczy obowiązuje na przejściach na zewnętrznych granicach EU w srodku EU takie nie istnieją
kazow napisał(a):czy jest w UE czy nie jest to nie ma takiego znaczenia, zeby granice zostaly zlikwidowane to musza wejsc do Schengen. Planowane do 2015 ale jak wyjdzie to nie wiadomo, pewnie musza uszczelnic granice....
kodens79 napisał(a):Ktoś pisał że będą w Schengen w 2015 z tego co wiem mają z tym problem bo Cro jest przedzielona przez BiH a
podobno tak byc nie może
kodens79 napisał(a):Chodziło mi że granice turystyczne w EU nie istnieją i są normalnie otwarte 365 dni w roku.
rotor napisał(a):Witam,
Czy możecie proszę potwierdzić (lub zaprzeczyć), ze stare przejście Gorican-Letenye (NIEautostradowe) jest czynne dla ruchu turystycznego również poza sezonem (wrzesień-maj)?
a z drugiej strony, dlaczego nie kupujecie Wegierskiej winietki przez net? latwo i przyjemnie, 5 minut przed wyjazdem przed komputerem i wszystko zaltowione
Mosqito napisał(a): nie możesz przekraczać w dowolnym miejscu.
Lednice napisał(a):Ani jeden funkcjonariusz SG nie pilnuje turystów w Tatrach czy w Karkonoszach, czy w Pieninach