napisał(a) sezamek1 » 07.05.2011 21:00
Witam,
Oto moja trasówka: Warszawa, Bratysława, Wiedeń, Graz, Maribor, Ljubliana, Postojna, Rupa (przejście graniczne słoweńsko chorwackie), Rijeka i cel mojej podróży wyspa Krk miejscowość Baśka.
Czy ktoś z Szanownych forumowiczów przekraczał słoweńsko chorwacką granicę w miejscowości Rupa? Jeśli tak mam kilka pytań w sprawie tego przejścia i prowadzącej do niego słoweńskiej drogi nr 6:
1. Jak oceniacie przepustowość przejścia w Rupa?
2. Czy w porównaniu z przejściem w Macelj przejście w Rupa jest mniej obłożone ruchem?
3. Ile należy sobie zarezerwować czasu na przejechanie odcinka słoweńskiej drogi nr 6 od węzła Postojna na autostradzie A1 w Slowenii do przejścia w Rupa?
4. Czy na tym odcinku tworzą się korki, szczególnie na odcinkach przechodzących przez miejscowości?
5. Jaki jest stan nawierzchni słoweńskiej drogi nr 6 na ww. odcinku, czy są tam dziury?
6. Jak oceniacie przejazd przez Słowenię autostradą A1 od Austrii do węzła Postojna w połowie lipca w poniedziałek, czy na tej autostradzie tworzą się korki?
Do tej pory do Chorwacji wjeżdżałem przez przejście Letenye tj. granica chorwacko węgierska i dalej chorwacką autostradą A4 i A1 na wyspę Pag.