napisał(a) macvw » 21.04.2012 00:53
Zbyszek_Nik napisał(a):Witam wszystkich, mam pytanie jak w temacie. Czy ktoś z Was próbował przejechać tym przejściem Rogatec - Hum na Sotli. Znalazłem na forum oraz na wiki że przejście tylko dla obywateli CRO i SLO a może ktoś jednak próbował. W zeszły roku jechałem przez Dobovec - Lupinjak- zero ruchu i stania. W Ptuj przejeżdżałęm pod A4 drogą 432 i korek do granicy był już tam (dodam że to była sobota ok.9 rano). Później wpadłem w A2 no i w mały korek, była jakaś kolizja i każdy kto ją mijał zwalniał aby popatrzeć mimo że policjant bardzo usilnie nakazywał aby jechać. W tym roku chciałbym wpaść na A2 trochę dalej pojechać drogą D206 a później D507 aż do wjazdu na A2 w Mokrice.
Kolego, ze znajomymi w ub. roku przekraczaliśmy granicę w Rogatec, jadąc do CRO i z powrotem, ponieważ na CB dowiedziałem się, że jest ogromna kolejka na głównej granicy. Super przejście, ani jednego auta, później jechaliśmy drogą 206 do A2. W tym roku zrobię tak samo, jak trafię na korki, na głównym przejściu. W ub. roku jechałem w sobotę rano, a w tym będę jechał w poniedziałek, więc mam cichą nadzieję
, że naszym konwojem /5 aut!/ nie będziemy musieli omijać głównego przejścia.
PS. Więc chyba nie jest prawdą, że przejście w Rogatec jest tylko dla obywateli CRO I SLO, bo w obie strony nie mieliśmy żadnych problemów. Choć sprawdzałem na Wikipednia i tam jest info tak, jak pisałeś, że tylko dla ob. CRO i SLO. Czysz byśmy mieli tzw.fuksa
i to w obie strony?