Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Wiedeń

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Przejazd przez Wiedeń

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2006 14:03

Witam,mam pytanie odnośnie przejazdu przez Wiedeń jadąc z Mikulowa,czy nadal w Wiedniu jest objazd,czy łatwo wjechać na A-2.W ubiegłym roku miałem "przyjemność" zwiedzania centrum Miasta.Tym razem chcialbym przejechać przez Wiedeń sprawniej.Pozdrawiam. :wink:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 10.05.2006 14:37

Jadąc od Mikulowa należy skręcić na pierwszym zjeździe na lotnisko Schwechat (charakterystyczny znak drogowy) - niestety ten skręt jest fatalnie oznaczony. Dla ułatwienia dodam że jest to zaraz na samym poczatku Wiednia - pierwsze duże skrzyżowanie ze światłami. Jeśli się przegapi ten pierwszy zjazd to zwiedza się cały Wiedeń, co zwłaszcza w godzinach szczytu oznacza zwiedzanie dość dokładne :lol: Wszystkie kolejne znaki na Graz prowadzą bowiem przez Gurtel czyli środek Wiednia. Natomiast poza godzinami szczytu przez Gurtel przejeżdża się dość sprawnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.05.2006 14:49

Dzięki,tak pobłądziłem w ubiegłym roku. :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.05.2006 17:56

Jeżeli mogę podpowiedzieć.
Przed skrętem w prawo na autostradę ZARAZ ZA STACJĄ BP (szukać z prawej strony faktycznie trudno zauważalnych drogowskazów), z lewej strony miniesz budynek o skośnych, szklanych ścianach. Dla mnie to punkt orientacyjny. Jak na razie (odpukać) nie pobłądziłem, co akurat w Grazu, na powrocie do Polski, jadąc blisko za TIR-em, mi sie udało. Była autostrada w przebudowie. Na reakcję było za późno i zwiedziłem nieplanowanie Graz.

Generalnie w Wiedniu nie mam złych doświadczeń. Uważam, że nasi, a zwłaszcza Czesi, powinni się uczyć, jak znakować drogi.

Pozdrawiam

FUX
micz43
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) micz43 » 11.05.2006 08:04

Mam pytanie w związku z wątpliwościami po przeczytaniu tego wątku. Czy jestw remoncie badz przebudowie " klasyczny" przejazd przez Wiedeń w kierunku na Gratz?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.05.2006 11:24

micz43 napisał(a):Mam pytanie w związku z wątpliwościami po przeczytaniu tego wątku. Czy jestw remoncie badz przebudowie " klasyczny" przejazd przez Wiedeń w kierunku na Gratz?

Jeżeli mnie pytasz, to pisałem o przebudowie w Grazu. Dotyczyło to rozjazdu od strony Mariboru i okolicach skrętu w prawo na Wiedeń.
FUX
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 11.05.2006 11:36

Jechałem w długi weekend i po za pzrebydową w okolicach zjazdu na B7 ( w kierunku Mikulova) nic się wielkiego nie dzieje. Oczywiście jak jest duzy ruch to robią się tam korki ale ja jechałem koło 15 w niedziele i był zupełny luz. Niestety sama autostrada do Grazu jest w kilku miejscach zwężona albo do jednego pasa albo do dwóch cieńkich.
Tak samo jak ktoś jedzie dalej za Graz w kierunku Klagenfurtu to droga jest dalej w pernamentnej przebudowie.
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 12.05.2006 02:55

szaki17 napisał(a):Dzięki,tak pobłądziłem w ubiegłym roku. :wink:

dżizas jakwyście jechali... dla mnie debiut i jakoś dałem radę ;)
chociaż może wskazówka dla innych że w Wiedniu drogowskazy są po lewej stronie, a nie po prawej (strange)
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 12.05.2006 06:41

niezawodny napisał(a):Jadąc od Mikulowa należy skręcić na pierwszym zjeździe na lotnisko Schwechat (charakterystyczny znak drogowy) - niestety ten skręt jest fatalnie oznaczony. Dla ułatwienia dodam że jest to zaraz na samym poczatku Wiednia - pierwsze duże skrzyżowanie ze światłami. Jeśli się przegapi ten pierwszy zjazd to zwiedza się cały Wiedeń, co zwłaszcza w godzinach szczytu oznacza zwiedzanie dość dokładne :lol: Wszystkie kolejne znaki na Graz prowadzą bowiem przez Gurtel czyli środek Wiednia. Natomiast poza godzinami szczytu przez Gurtel przejeżdża się dość sprawnie.

Czy tędy prowadzi dojazd do nowej obwodnicy S1, skręcamy w prawo czy w lewo :roll:
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 12.05.2006 15:56

beniu11 napisał(a):
niezawodny napisał(a):Jadąc od Mikulowa należy skręcić na pierwszym zjeździe na lotnisko Schwechat (charakterystyczny znak drogowy) - niestety ten skręt jest fatalnie oznaczony. Dla ułatwienia dodam że jest to zaraz na samym poczatku Wiednia - pierwsze duże skrzyżowanie ze światłami. Jeśli się przegapi ten pierwszy zjazd to zwiedza się cały Wiedeń, co zwłaszcza w godzinach szczytu oznacza zwiedzanie dość dokładne :lol: Wszystkie kolejne znaki na Graz prowadzą bowiem przez Gurtel czyli środek Wiednia. Natomiast poza godzinami szczytu przez Gurtel przejeżdża się dość sprawnie.

Czy tędy prowadzi dojazd do nowej obwodnicy S1, skręcamy w prawo czy w lewo :roll:

Nowa obwodnica S1 ulatwia przejazd przez Wien od strony Bratyslavy w kierunku na Graz , ale gdy napotkasz korki na A23 odbij na A4 (kierunek Bratislava i Budappeszt ) a trafisz na S1

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone