Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Węgry

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 08.07.2007 21:15

Witam Was już , niestety po powrocie, z tegorocznych wakacji. Było tak piękni, że aż ... przepięknie...
Ale chciałem napisać o drodze.... Tym razem nie będę się rozpisywał bo wystarczy jedno słowo: SZOK !!! Wyjechałem z Sosnowca o 16.20. Jadąc przez słynną drogę nr 86 (chylę czoła wszystkim, którzy mnie na nią namówili!!!) przez Zachodnie Węgry, w Splicie, w porcie znalazłem się o godzinie... 7.10 i zabrałem się jeszcze na prom "Dubrownik" do Stari Gradu o 8.30 !!!!!!! W korkach nie stałem nawet minuty a przez Małą Kapelę i Sv. Rok jechałem po 100km/h !!
Może to dla niektórych żaden wyczyn, ale biorąc pod uwagę datę wyjazdu 22 czerwiec (piątek) to (trochę nieskromnie) osiągnąłem prawie mistrzostwo świata !!! Aż jestem ciekaw jak było przez AUT i SLO ???
JUŻ NIGDY WIĘCEJ AUT i SLO W DRODZE DO CRO !!!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.07.2007 21:29

Jak będziemy tak zachwalać trasę przez Węgry to za rok zrobi nam się tłok na drodze. :cry:
Najlepsza trasa do CRO prowadzi przez CZ , A , SLO - niech tak zostanie . :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2007 06:32

mkm napisał(a):....
Najlepsza trasa do CRO prowadzi przez CZ , A , SLO - niech tak zostanie . :wink:

POPIERAM bo to szczera prawda LEPSZEJ NIE MA I NIE BĘDZIE :!: :!: :!: :lol: 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2007 08:50

86 u Bratanków jest ekstraklasa, z tym że ja zawsze w niedzielę.
W zeszłym roku naprawili/przebudowali 40km zanim mi się urlop skończył...
A jak sie trafi w powszedni dzień kolumna TIRowców to i tak jadą 110, w mieście 80.

UBOOT witamy w klubie 86 :D
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 09.07.2007 09:06

Po wsze czasy tylko Wieden-Maribor-Mala Kapela-Sv. Rok! ;) :lol: :lol: :lol:

niech zyje 86
saviok
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) saviok » 09.07.2007 09:12

Mi IGO wyznaczył trasę z Jeleniej Góry ( miejsce wyjazdu )przez Jakuszyce - Brno - Bratislava - dalej przez węgry - Zalaegerszeg - Nagykanizsa - i do Zagrebia i dalej autostradą do Makarskiej.

Trasa niby liczy 1230 kilometrów, tylko martwie się tymi drogami na Węgrzech bo omijam autostrady....ale zobaczymy...wyjazd mam w sobotę więc na pewno przez Maribor nie jadę :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2007 09:29

saviok napisał(a):...., tylko martwie się tymi drogami na Węgrzech bo omijam autostrady....

To się nie martw tylko jedź :lol: i tak najgorszy odcinek jaki Cię czeka to z domu do granicy RP. Dalej już z górki :wink:
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 09.07.2007 14:23

Niech żyje 86-tka, w tym roku 23 06 (sobota) od Rajki do Letenye całe 3 godzinki,a powrót 8 07 (niedziela) ani minuty dłużej. Ruch praktycznie żaden(przejazd w godzinach 11-14)
uboot
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) uboot » 09.07.2007 18:30

igg napisał(a):86 u Bratanków jest ekstraklasa, z tym że ja zawsze w niedzielę.
W zeszłym roku naprawili/przebudowali 40km zanim mi się urlop skończył...
A jak sie trafi w powszedni dzień kolumna TIRowców to i tak jadą 110, w mieście 80.

UBOOT witamy w klubie 86 :D

Hahaha ! W tym miejscu pozdrawiam dwóch "tirowców" na polskich blachach !!! , za którymi się "ciągnąłem"... W mieścinkach 60-70 km/h a poza to im "stówka" nie schodziła :)
saviok
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) saviok » 09.07.2007 19:41

Piotrek_B napisał(a):
saviok napisał(a):...., tylko martwie się tymi drogami na Węgrzech bo omijam autostrady....

To się nie martw tylko jedź :lol: i tak najgorszy odcinek jaki Cię czeka to z domu do granicy RP. Dalej już z górki :wink:

Z Jeleniej Góry do granicy mam 30 kilometrów :) Także nie będzie to problem dla mnie :D:D
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 09.07.2007 20:46

jacek77 napisał(a):Niech żyje 86-tka, w tym roku 23 06 (sobota) od Rajki do Letenye całe 3 godzinki,a powrót 8 07 (niedziela) ani minuty dłużej. Ruch praktycznie żaden(przejazd w godzinach 11-14)

Jacku , tośmy sie musieli "tasować" w H bo i dni i godziny te same
bartus40
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartus40 » 10.07.2007 04:47

uboot napisał(a):Witam Was już , niestety po powrocie, z tegorocznych wakacji. Było tak piękni, że aż ... przepięknie...
Ale chciałem napisać o drodze.... Tym razem nie będę się rozpisywał bo wystarczy jedno słowo: SZOK !!! Wyjechałem z Sosnowca o 16.20. Jadąc przez słynną drogę nr 86 (chylę czoła wszystkim, którzy mnie na nią namówili!!!) przez Zachodnie Węgry, w Splicie, w porcie znalazłem się o godzinie... 7.10 i zabrałem się jeszcze na prom "Dubrownik" do Stari Gradu o 8.30 !!!!!!! W korkach nie stałem nawet minuty a przez Małą Kapelę i Sv. Rok jechałem po 100km/h !!
Może to dla niektórych żaden wyczyn, ale biorąc pod uwagę datę wyjazdu 22 czerwiec (piątek) to (trochę nieskromnie) osiągnąłem prawie mistrzostwo świata !!! Aż jestem ciekaw jak było przez AUT i SLO ???

Cześć,
czy mógłbyś podać więcej szczegółów przejazdu przez Węgry - jakim przejćiem wyjeżdżałeś do Chorwacji
bartus40
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartus40 » 10.07.2007 04:47

uboot napisał(a):Witam Was już , niestety po powrocie, z tegorocznych wakacji. Było tak piękni, że aż ... przepięknie...

Cześć,
czy mógłbyś podać więcej szczegółów przejazdu przez Węgry - jakim przejćiem wyjeżdżałeś do Chorwacji
jarospec
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarospec » 10.07.2007 10:53

Do daisykf

W jakim hotelu nocujesz w Hevitz, ew. który możesz polecić ?
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 10.07.2007 12:20

jarospec napisał(a):Do daisykf

W jakim hotelu nocujesz w Hevitz, ew. który możesz polecić ?

Heviz, jest jest miasteczkiem, składającym się prawie z samych Hoteli i pensjonatów. My korzystamy z pensjonatów, taniej prościej \.

http://www.redakcio.hu/cgi-bin/redactio ... =3&param=7

Tutaj znajdziesz napewno coś dla siebie.
My płacimy 25Euro, ze śniadaniem+kubeł czereśni (ostatnio- nie polecam bo zaliczyłem szereg toalet na chorwackiej autostradzie)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przejazd przez Węgry - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone