Guzior napisał(a):Czy na tej stacji benzynowej można zatankować gaz?
W ubiegłym roku nie było gazu jak jest w tym - nie wiem. Gaz masz tuż przed granicą w Letenye (stacja MOL przy wjeździe do Letenye) całodobowa + obsługa kart
Guzior napisał(a):Czy na tej stacji benzynowej można zatankować gaz?
Piotrek_B napisał(a):Guzior napisał(a):Czy na tej stacji benzynowej można zatankować gaz?
W ubiegłym roku nie było gazu jak jest w tym - nie wiem. Gaz masz tuż przed granicą w Letenye (stacja MOL przy wjeździe do Letenye) całodobowa + obsługa kart
Guzior napisał(a):Tak tylko ja będę wracał z CRO i wolałbym zgazować się jeszcze po chorwackiej stronie.
Ja jeżdże przez Letenye, jest tam po ćhorwackiej stronie duży parking z czynnymi całą dobe barami i mjenacnicami + stacja benzynowa, a klika km dalej jest wjazd na autostrade
Pzdr Jacek
maciej1969 napisał(a):Rozumiem, że dojazd autostradą M70 jest bezpłatny
maciej1969 napisał(a):Czy aby przekroczyć granicę H-HR trzeba zjechać z autostradyM70 , czy lepiej cały czas jechać autostradą, dojechać do M7, skręcić w prawo i przekroczyć granicę na autostradzie ?--- o ile ma ona połączenie z autocestami chorwackimi ????--- nie mogę tego rozstrzygnąć ze względu na małą rozdzielcość mapy.
maciej1969 napisał(a):...Pojadę tą ,,normalną" (żółtą) drogą z Lenti do granicy k/Letenye
A tak bym wypatrywał autostrady-widma.
Piotrek_B napisał(a):maciej1969 napisał(a):Rozumiem, że dojazd autostradą M70 jest bezpłatny
daisykf napisał(a):Ja robie tak:
1. Nocuje na Węgrzech w Hevitz (www.heviz.hu ), lub w Lenti przy granicy ze Słowenią.
2. Pieniądze wymieniam (EUR= Kn) w banku w Cackowacu lub Verażdinie, normalny kurs.
3. wtedy wjeżdzam na autostradę i jesten wSplicie ok godz 13.
4. Jadąc przez zach Węgry nie trzeba jechać przez Budapest,
5. Odcinek z Rajki w stronę Budapesztu jest bezpłatny.
5.Odległośc od zjazdy z autostrady w kierunku na Budapest do granicy Słoweńskiej 188km ( tak pokazywał mi licznik).
Z postojem na papu, papieroski- żona nie pozwala mi palić w samochodzie, przejazd przez Węgry 4godz, ele wląkąc sie.(ja lubie podziwiać widoczki, trochę fotografuje)
Taką trasą jechałem (tam i z powrotem) już 8-razy.
znam ją na pamięć.
Jeżdze zawsze w dzień, bo wyjeżdzam z W-wy ok 5.00, na miejscu noclegu najczęście Heviz jesten ok. 17- pływanie w jeziorze, kolacja w knajpce i spać.
Drogą przez Austrie jechałem 2- razy (ponieważ Wiedeń wypada ok. 13 miałem raz problem, oraz Maribor granica stanie w kolejce do przejścia.
pilny napisał(a):Napiszcie mi prosze jak to wreszcie z tym jest?
...
pilny napisał(a):....Chce przejechac przez Wegry (czyli trasa M3 i M7) One sa chyba platne tak? .....
pilny napisał(a): Ale nie wiem czy na bramkach czy tez moge poprostu kupic 4 dniowa winietke na przejsciu granicznym Slowacko-wegierskim i juz nie placic na bramkach przy wjazdach na te autostrady???
....
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi