dl napisał(a):Rysio napisał(a):szaki17 napisał(a):Hej,ludzie ze Śląska,jak wygląda przejazd trasą nr 81 (Katowice-Mikołów-Żory-Skoczów)tzn.czy są na niej jakieś remonty,i czy w całości jest to dwupasmówka
Na dzień dzisiejszy, jak to CBowcy mówią jest dość "czysto", wyłączając skrzyżowanie w Mikołowie koło "Oszołoma" (remont), ale uważaj na fotoradary, bo nastawiali tego cholerstwa, a w większości jest 70km/h, choć droga spokojnie pozwala na podwojenie tej wartości i czasem może pokusić
witam
Właśnie w Mikołowie jest przebudowa skrzyżowania, ale i tak są po dwa pasy ruchu w każdą stronę, jest trochę ciaśniej, ale droga przejezdna.
Uważaj na 70-kach tam lubią często stać. na 1 fotoradarze nie musisz zwalniać gdyż jest obrócony dla przeciwnego pasa, na następnym już uważaj, ale często jest również tak że zaraz za stacją Lotosu stoi sobie cywilne autko z fotoradarkiem, a za skrzyżowaniem jest fotoradar stały. A wjazd do Żor to już standardowo stoją misiaki z suszareczką na 70-tce za łukiem, za bardzo ich nie widać. Następny fotoradar masz w Pawłowicach, a później to już w prawo na Cieszyn i 0 foto. Jak jeździsz z CB-kiem to wiesz już o wszystkim wcześniej.
Pozdr.
msz napisał(a):kulka53 napisał(a):msz
To jest tylko 10 km, możesz jechać albo 'obwodnicą' Lendavy, albo przez wieś Dolga Vas i Lendavę (co się przydaje jak chcesz zatankować tanią benzynę bo w okolicach mostku przez rzekę nieco w bok od drogi jest stacja). Kieruj się na Petisovci.
.......
A może wiecie czy po przekroczeniu w tym miescu granicy SLO/HR jest tam zaraz jakis bankomat żeby można było wypłacic kuny?
Bo wyczytałem na forum, że tak jest najkorzystniej.
pozdrawiam
konradek napisał(a):....Właśnie, czy jest może tam po drodze bankomat?
Piotrek_B napisał(a):konradek napisał(a):....Właśnie, czy jest może tam po drodze bankomat?
Wejdź sobie do działu FAQ i tam znajdziesz wyszukiwarke bankomatów w HR i SLO.
Kiedyś mnie naszło i zrobiłem coś takiego.....bezużytecznego
konradek napisał(a):msz napisał(a):kulka53 napisał(a):msz
To jest tylko 10 km, możesz jechać albo 'obwodnicą' Lendavy, albo przez wieś Dolga Vas i Lendavę (co się przydaje jak chcesz zatankować tanią benzynę bo w okolicach mostku przez rzekę nieco w bok od drogi jest stacja). Kieruj się na Petisovci.
.......
A może wiecie czy po przekroczeniu w tym miescu granicy SLO/HR jest tam zaraz jakis bankomat żeby można było wypłacic kuny?
Bo wyczytałem na forum, że tak jest najkorzystniej.
pozdrawiam
Właśnie, czy jest może tam po drodze bankomat?
mak napisał(a):jaka droga wyjechac z Bratyslawy aby dotrzec bez winety wegierskiej M15 czy E 65 do niejscowosci Csorna
JLuc napisał(a):A czy oplacalne jest kupno KUN w Polsce?
Ja w Krakowie mam taka mozliwosc. Za 550 zł moge kupić 1000 kun. Taki jest przelicznik.
No i na Wegrzech, czy za winete i paliwo oplaca sie placic karta?
Nie chce mi sie kupowac walut wszytkich krajow przez ktore bede pezjezdzal.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi