kulka53 napisał(a):Na pewno NIE
to cale szczęście

szkoda by było wydać 35 euro za tak krotki odcinek
Ile to jest kilometrów? a to przejcie graniczne się nie korkuje trochę w lipcu (chodzi mi o HR/SLO)?
kulka53 napisał(a):msz
To jest tylko 10 km, możesz jechać albo 'obwodnicą' Lendavy, albo przez wieś Dolga Vas i Lendavę (co się przydaje jak chcesz zatankować tanią benzynę bo w okolicach mostku przez rzekę nieco w bok od drogi jest stacja). Kieruj się na Petisovci.
Odległość podobna![]()
Ja jechałem we wrześniu i w czerwcu, było całkiem pusto na przejściu SLO/HR, ale w sezonie może być inaczej zwłaszcza po wprowadzeniu winiet bo droga z pewnością stanie się popularniejsza a samo przejście jest niewielkie..........
Radziki4
Droga 86 jest w miarę szybka, tereny zabudowane są rzadko, nie wiem jak szybko jeździsz ale zwalniając na ograniczeniach i przy umiarkowanym ruchu średnią 80 km/h (może i więcej) spokojnie osiągniesz.
Tylko nawierzchnia nie jest najlepsza (jak to na Węgrzech na zwykłych drogach często)
szaki17 napisał(a):Mosqito,a nie lepiej pojechać z Wrocławia do Katowic bezpłatną autostradą ,dalej dwupasmówką do Cieszyna (81 lub 1) i na Zilinę a z Ziliny autostradą do Bratysławy,dalej w/g twojej rozpiski.Dlaczego takza Słowacką autostradę i tak musisz zapłacić ,więc po co płacić jeszcze za Czeską skoro Polska to taki bogaty kraj i funduje bezpłatny przejazd,i tak mi się wydaje że będzie szybciej i wygodniej.
![]()
Mosqito napisał(a):szaki17 napisał(a):Mosqito,a nie lepiej pojechać z Wrocławia do Katowic bezpłatną autostradą ,dalej dwupasmówką do Cieszyna (81 lub 1) i na Zilinę a z Ziliny autostradą do Bratysławy,dalej w/g twojej rozpiski.Dlaczego takza Słowacką autostradę i tak musisz zapłacić ,więc po co płacić jeszcze za Czeską skoro Polska to taki bogaty kraj i funduje bezpłatny przejazd,i tak mi się wydaje że będzie szybciej i wygodniej.
![]()
Witaj,
Wiesz co, patrząc na mapę, wydaje mi się to za duże koło. Tak jak napisałem jechałem już 2 razy i czasowo wygląda to tak, że Wrocław - Boboszów ok 2,5 h, całe Czechy ok 2 h.
Jeśli masz doświadczenia z tamtej trasy, podaj proszę - chętnie zobaczę jak to wychodzi![]()
![]()
![]()
Dlatego też, sądzę że ten koszt winietki czeskiej zrównoważy mi dłuższą drogę przez Katowice, Cieszyn - ale jeśli się mylę, popraw mnie.
Brałem pod uwagę jeszcze jedną alternatywę: przez Niemcy. Jeśli na Istrię to przez obwodnicę Monachium i Salzburg, jeśli do Dalmacji przez Passau i Graz.
Mosqito napisał(a):Czołem,
A jeśli jechałeś już może kiedyś Opole - Katowice - Cieszyn - Cadca - Zilina - Bratislava to czy pamiętasz może ile Ci to zajęło czasu ?
Pozdrawiam
szaki17 napisał(a):Hej,ludzie ze Śląska,jak wygląda przejazd trasą nr 81 (Katowice-Mikołów-Żory-Skoczów)tzn.czy są na niej jakieś remonty,i czy w całości jest to dwupasmówka![]()
Rysio napisał(a):szaki17 napisał(a):Hej,ludzie ze Śląska,jak wygląda przejazd trasą nr 81 (Katowice-Mikołów-Żory-Skoczów)tzn.czy są na niej jakieś remonty,i czy w całości jest to dwupasmówka![]()
Na dzień dzisiejszy, jak to CBowcy mówią jest dość "czysto", wyłączając skrzyżowanie w Mikołowie koło "Oszołoma" (remont), ale uważaj na fotoradary, bo nastawiali tego cholerstwa, a w większości jest 70km/h, choć droga spokojnie pozwala na podwojenie tej wartości i czasem może pokusić
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi