Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Rybnik

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bzyq74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bzyq74 » 25.08.2010 09:23

Korki są rano w sobotę i po południu w niedzielę.

Winotu chce jechać 14-16 w sobotę więc nie powinno się długo stać na zwężce przed Skoczowem.
Można alternatywnie odbić wcześniej w Pawłowicach na Cieszyn.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.08.2010 09:35

bzyq74 napisał(a):Korki są rano w sobotę i po południu w niedzielę..

Generalnie tak
bzyq74 napisał(a):Winotu chce jechać 14-16 w sobotę więc nie powinno się długo stać na zwężce przed Skoczowem..

I właśnie ten Rybnik też nie jest najgorszym rozwiązanie w tym czasie .
Trasa Katowice - Skoczów jest wpieniająca bo - światla , radary , policja , duży ruch itd.

bzyq74 napisał(a):Można alternatywnie odbić wcześniej w Pawłowicach na Cieszyn.

W Cieszynie jest mały objazd i też się koruje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2010 09:56

Torac napisał(a):
W sobotę od Ochab do Skoczowa stałem w korku jakieś 40 min (to tyle żeby przejechać Rybnik , dojechać do Wodzisławia i minąć go -potem z górki.)
Wracałem niedzielę - jeszcze gorzej - już od ślimaka - Cieszyn - Bielsko po światła w Skoczowie - dalej nie wiem bo uciekałem na Cieszyn,Karvinę.

Parafrazując przysłowie -gdyby kózka nie skakała-gdyby Małysz nie skakał w Malince,torac nie stał by w korku ;)
Najbliższe Grand Prix w skokach za rok ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2010 10:32

Dopóki nie oddadzą A1 do granicy nie ma się co pchać na Chałupki.

Nie dawno jechałem tą trasą (Chałupki-Brno i z powrotem) i za granicą jest zamknięty jeden pas w stronę Brna ok 20 km. ruch odbywa się tylko jednym pasem ale żadnych korków nie było, powiem że nawet całkiem luźno, parę ciężarówek które można łatwo wyprzedzić, trzeba tylko uważać bo pas do wyprzedzania jest wąski (2m).
Makabra jest natomiast po wjeździe do Polski przy powrocie, trzeci świat :cry: :evil: wtedy dopiero docenia się dobre drogi za granicami :?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.08.2010 14:22

szaki17 napisał(a):Nie dawno jechałem tą trasą (Chałupki-Brno i z powrotem) i za granicą jest zamknięty jeden pas w stronę Brna ...

Nie wspominając o braku stacji benzynowych. :twisted:
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 25.08.2010 14:45

Na cholere jechać przez Chałupki i te zadupia??? Przecież masz prostą, dwupasmową drogę z Warszawy do Cieszyna!!! Niektórych w ogóle nie łapię... jakieś rozumowanie nie z tej bajki.

Walisz na Bielsko Biała - Cieszyn - Brno. Po co Ci te zadupia ROW?

Ja te drogi znam na pamięć, codzienne tędy jeżdżę. Wal na Cieszyn i nie sugeruj się maps.google.pl
Ostatnio edytowano 25.08.2010 14:51 przez zonatyfacet1, łącznie edytowano 1 raz
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 25.08.2010 14:49

http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... e=UTF8&z=8

to zła trasa wg maps.google.pl wal na Cieszyn
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.08.2010 15:03

zonatyfacet1 napisał(a):Na cholere jechać przez Chałupki i te zadupia??? Przecież masz prostą, dwupasmową drogę z Warszawy do Cieszyna!!! Niektórych w ogóle nie łapię... jakieś rozumowanie nie z tej bajki.

Walisz na Bielsko Biała - Cieszyn - Brno. Po co Ci te zadupia ROW?

Dokładnie , po co się pchasz na te zadupia?
Warszawa-Katowice-Bielsko Biała i przekraczaj granicę w Cieszynie.
Nie kombinuj. :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.08.2010 15:09

Nie wierzę w złoty środek. Jazda 2 trasami zależy od wielu czynników
Trasa - Bielsko Cieszyn - ma również wady - korkująca się Pszczyna i rozkopane Bielsko. Odcinek jest stosunkowo szybki ale dłuższy.

Katowice - Chałupki - długi odcinek bo do Bełku jedzie się autostradą (A1 jest 3 pasmowa i jest mały ruch - jeszcze) a nie drogą szybkiego ruchu.
Zakałą jest rzeczywiście Rybnik , Wodzisław już lepiej.

Żonatyfacecie -ja te trasy znam z wróżenia z fusów. Wyluzuj odrobinę.
To jest luźna rozmowa o trasie a nie ideologiczna dysputa.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.08.2010 15:18

hepik napisał(a):
Torac napisał(a):
W sobotę od Ochab do Skoczowa stałem w korku jakieś 40 min (to tyle żeby przejechać Rybnik , dojechać do Wodzisławia i minąć go -potem z górki.)
Wracałem niedzielę - jeszcze gorzej - już od ślimaka - Cieszyn - Bielsko po światła w Skoczowie - dalej nie wiem bo uciekałem na Cieszyn,Karvinę.

Parafrazując przysłowie -gdyby kózka nie skakała-gdyby Małysz nie skakał w Malince,torac nie stał by w korku ;)
Najbliższe Grand Prix w skokach za rok ;)

Torac - cały czas kombinuje, zawrócił na Wiślance przed Skoczowem , zajechał do Cieszyna (tam zorientowawszy się że nie jest lepiej) pognał do knedlikow) Tam jedynie uważał na Czecha który dając kierunkowskaz w prawo skręcał w lewo, podążył do Gołkowic.

Letnie grand Prix co prawda za rok, ale w górach rozpoczął się czas dożynek - Jeśli się nie mylę to w Brennej już w ten weekend.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2010 17:50

Torac napisał(a):
Torac - cały czas kombinuje, zawrócił na Wiślance przed Skoczowem , zajechał do Cieszyna (tam zorientowawszy się że nie jest lepiej) pognał do knedlikow) Tam jedynie uważał na Czecha który dając kierunkowskaz w prawo skręcał w lewo, podążył do Gołkowic.

Letnie grand Prix co prawda za rok, ale w górach rozpoczął się czas dożynek - Jeśli się nie mylę to w Brennej już w ten weekend.

Następnym razem jedż ze Skoczowa na Bielsko ... 5km. za Skoczowem zjedż w lewo na Jasienicę ( przy Makdonaldzie ) ... bijesz jak przecinak na Chybie , Strumień i cały korek masz w d.... :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 25.08.2010 18:40

mkm napisał(a):Następnym razem jedż ze Skoczowa na Bielsko ... 5km. za Skoczowem zjedż w lewo na Jasienicę ( przy Makdonaldzie ) ... bijesz jak przecinak na Chybie , Strumień i cały korek masz w d.... :wink:

Ale wtedy będę musiał jechać przez Jastrzębie :) :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2010 20:05

Torac napisał(a):
mkm napisał(a):Następnym razem jedż ze Skoczowa na Bielsko ... 5km. za Skoczowem zjedż w lewo na Jasienicę ( przy Makdonaldzie ) ... bijesz jak przecinak na Chybie , Strumień i cały korek masz w d.... :wink:

Ale wtedy będę musiał jechać przez Jastrzębie :) :wink:

Możesz jechać na Żory ... a póżniej przez Marklowice :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.08.2010 21:11

zonatyfacet1 napisał(a):http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=katowice&daddr=brno&hl=pl&geocode=FTz7_gIdpkciASnRzKE2I84WRzG7-lkFNSqvuQ%3BFUSY7gIdz3j9ACkRUT_AOpQSRzGwsRRmD68ABA&mra=ls&sll=52.025459,19.204102&sspn=7.845507,23.269043&ie=UTF8&z=8

to zła trasa wg maps.google.pl wal na Cieszyn

Dobrze napisałeś "to zła trasa wg maps.google.pl.
Google nie ma jeszcze zaznaczonej całej autostrady D1 w Czechach!!! Wywala na lokalne drogi prze Odry i Novi Jicin itp. Tak jechało się w tamtym roku!! D1 jest cała oddana, wystarczy wejść na viamichelin, i widać różnicę. Automapa też ma już całą D1.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.08.2010 22:44

_Ewa_ napisał(a):[
może w tym właśnie rzecz, że "jechaliście jakoś dziwnie"?

no ale... de gustibus non disputandum est :wink: :)

Z Warszawy przez Rybnik.Dobre.No ale de gustibus....osobiscie pojechalbym przez Ustrzyki Górne,ładne widoki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przejazd przez Rybnik - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone