Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Presov i Koszyce

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Gośka
Croentuzjasta
Przejazd przez Presov i Koszyce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 10.08.2005 16:57

Tak jak w temacie poszę o pomoc w przejechaniu tych miejscowości. Rok temu miałam takie wskazówki i to ztej stronk ale oczywiście zgubiłam. Na stronie też nie moge znaleść, więc prosze napiszxcie mi i to jak najszybciej bo wyjad dzisiaj w nocy, aebo jutro rano!!!!!!!!!!!!!!!!
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 10.08.2005 17:12

I jescze jedno - jakminąć autosradę Presov-Koszyce
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.08.2005 18:54

Wnioskuje że granicę przekraczasz w Barwinku. ??? Czy tak ?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 10.08.2005 19:01

.. nie czekając na potwierdzenie ( w zasadzie to nic by nie zmieniło). Dp Presova wjeżdzasz , kierujesz sie na Koszyce i masz w pewnym momencie kierunkowskaz wjazdu na autostrade. Jak nie chcesz nia jechac to po prostu nie wjeżdzasz. Popatrz na mapę, droga "normalna" biegnie w zasadzie tak jak autostrada, przed samymi Koszycami łącza sie. Tylko dlaczego rezygnujesz z tego odcinka ? czyżby przez te ileś tam koron ? to kwota nie duża ( nie pamietam dokładnie). Oznakowanie nie jest najgorsze, samo sie jedzie. Bez problema. W Presovie juz masz kierunkowskazy na Miskolc ( Wegry) czyli jak po nitce do granicy.
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 11.08.2005 10:49

Dzięki :) Tak, granice przekraczam w barwinku a przezautostradę jak dla mnie sie nie opłaca, zrsztą jak można za darmo i to bez błądzenia to ja wybieram za darmo :P
grześ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grześ » 13.08.2005 09:03

Witam, przed znakiem oznaczającym początek autostrady jest droga w prawo, bodajże nr 68 ale sprawdz na mapie. Te drogi specjalnie są nieoznakowane ,żeby nabijać im kasę za przejechanie 30 km . Gorzej jest jadąc z powrotem, bo mimowolnie wpadasz na autostradę a zjazd jest malutki i łatwo go przejechać a tam już chłopcy zacierają ręce i nie ma 5 tys koron. Jest tam malutka tabliczka jak u nas wskazówka jak dojść do WC informująca o zjeżdzie na BUDMIR . Właśnie tam nalż zjechać . Miłej podróży POzdr GJ
Gośka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gośka » 23.08.2005 10:25

Dzięki za wszystkie informacje, ale jużwróciłam. jakoś sobie poradziliśmy :P

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone