Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Czechy wraz z noclegiem.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
papciu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papciu » 07.07.2006 13:35

Witam wszystkich.

Już niedługo wyjeżdżam w kierunku Chorwacji. Jadę z okolic Szczecina i wybrałem trasę Niemcy , Czechy , Austria , Słowenia i Chorwacja, Zaplanowałem nocleg w miejscowości Mikulov. Czy ktoś z forumowiczów korzystał z podobnej trasy i jakie ma na ten temat zdanie. Miejscowościa docelową jest Rażanj (Rogoznica). Mam rezerwację w aparthotel MK w Rażnju. Może też coś na temat miejscowości i ewentualnie tego pensjonatu
Pozdrawiam
maryś
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) maryś » 07.07.2006 16:12

Witam.
Mała podpowiedź. Sprawdź. Można pominąć Czechy.
Wejdź na www.map24.de
Trasa 1 : Szczecin - Maribor (przez Niemcy, Austrię) - 1088 km
Trasa 2 : Szczecin - Wiedeń (przez Czechy) - 778 km
Trasa 2 : Wiedeń - Maribor - 256 km
Razem Trasa 2 - 1034 km
Wynika z tego, że prawie tak samo, a nie musisz płacić za winietkę za czeskie autostrady.
Wg mnie lepiej Czechy ominąć. Nocleg na trasie w Austrii lub Słowenii można znaleźć już za 15-20 Euro od osoby ze śniadaniem.
Aha, Maribor podałem dlatego, że i tak jest po drodze w kierunku na Rogoznicę w Chorwacji.
Pozdrawiam : Marian

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone