Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przejazd przez Czechy - help!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kotu
Plażowicz
przejazd przez Czechy - help!

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotu » 01.08.2006 12:08

witam serdecznie, juz w sobote wybieramy sie do Cro. Trasa standardowa (tj. Glubczyce, Olomuniec, Brno, Wieden, Graz, Maribor, Zagreb). Duzo sie nasluchalem na temat przejazdu przez Czechy, czy faktycznie jest tak ciezko, na co trzeba zwracac uwage (podobno Brno jest mocno wymagajace).
dzieki i pozdrowienia dla wszystkich Cromaniakow!!!!
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 01.08.2006 12:27

Nie napotkałem żadnych problemów z przejazdem przez Brno. Już większe miałem we Wrocławiu. Musiałem zabrać z tamtąd jedną osobę 8)
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 01.08.2006 12:51

W tym roku, po raz pierwszy od kilku lat, ominęliśmy Czechy. Przejście graniczne Zwardoń i jechalismy przez Słowację. Wystraszyliśmy się zmianą wysokości POKUTY czyli mandatu. I było bardzo fajnie. Ładna autostrada, czytelne oznaczenia i bez strachu, że jakiś Czeski Policjant wlepi Ci manda "za niewinność" he he. A oni podobno nie lubą Polaków.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.08.2006 10:43

Cześć Kotu! W Brnie trwają roboty drogowe i nalezy dobrze pilnować znaków żeby nie przejechać zjazdu,pozatym jest ok.Tylko niewiem czy to dobry pomysł jechać w sobotę(korki) :!:
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 02.08.2006 10:54

Jechałem przez cieszyn i dalej na słowację. Musiałem przejechać ok 30 km przez Czechy. To jest wariactwo! ! Co kawałek policja, chore ograniczenia do 30 km/h na pustej drodze poza miastem! ! Jak wjechałem na Słowację, to od razu ulga. Pozdrawiam!!!

RBK
Bietka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bietka » 05.08.2006 19:28

RBK napisał(a):Jechałem przez cieszyn i dalej na słowację. Musiałem przejechać ok 30 km przez Czechy. To jest wariactwo! ! Co kawałek policja, chore ograniczenia do 30 km/h na pustej drodze poza miastem! ! Jak wjechałem na Słowację, to od razu ulga. Pozdrawiam!!!

RBK

To znaczy, że od zeszłego roku nic się nie zmieniło, a może jest gorzej.
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 05.08.2006 19:51

witam serdecznie, juz w sobote wybieramy sie do Cro. Trasa standardowa (tj. Glubczyce, Olomuniec, Brno, Wieden, Graz, Maribor, Zagreb). Duzo sie nasluchalem na temat przejazdu przez Czechy, czy faktycznie jest tak ciezko, na co trzeba zwracac uwage (podobno Brno jest mocno wymagajace).
do Gliwic masz 30 - 40 min jazdy i potem do Zwardonia już rzut beretem i Czechy mijasz.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone