Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Budapeszt

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toomas
Cromaniak
Przejazd przez Budapeszt

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 11.08.2009 06:35

Witam
Szukałem ale na razie nie mogę się dogrzebać tego co mi potrzeba więc piszę. Czy ktoś kto jechał już przez Budapeszt do Cro może napisać lub zaznaczyć na mapie jak jechać przez centrum bo każda mapa pokazuje inaczej i robi mi się mały mętlik we głowie :)

Z góry dziękuję :)
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 11.08.2009 06:44

toomas napisał(a): Czy ktoś kto jechał już przez Budapeszt do Cro może napisać lub zaznaczyć na mapie jak jechać przez centrum bo każda mapa pokazuje inaczej i robi mi się mały mętlik we głowie :)

W drodze do CRO każdy przeważnie stara się ominąć przejazd przez centrum :wink: a żeby sobie pozwiedzać do komunikacji najlepsze jest metro :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2009 06:52

A prowadzą przez Budapeszt bo? Chcecie się tam zatrzymać czy tylko tranzyt?
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 11.08.2009 07:04

Prowadzą :) Będziemy w Budapeszcie (tranzyt) ok 4 rano więc chyba ruchu nie będzie a z tego co wyczytałem na Forum to jest jednak krócej :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2009 07:08

Jest obwodnica Budapesztu - bodajże M0.
O 4 rano to raczej jak w każdym dużym mieście - miasto dopiero się leniwie budzi...powinno być dobrze.
gszewczy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gszewczy » 11.08.2009 07:10

To co wyczytalem na tym forum i do tego sie zastosuje to patrze na znaki i na HR jade środkiem miasta kierując się na M7 a z powrotem na M3. Bez czytania gdzie jest kierunek na Erszkomhtalebynagyszerjezszazca i tym podobne łamigłówki. :) słowno - logiczne.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.08.2009 07:17

2>M1>M7 jedź wolniej i patrz też na nazwy bo ja kierowałem sie numerami i nagle się okazało, że jadę w przeciwnym kierunku (spanikowałem :) ).
Ostatnio edytowano 11.08.2009 08:02 przez Vjetar, łącznie edytowano 1 raz
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 11.08.2009 07:41

Ok Dzięki za porady :) Jadę przez centrum i będę kierował się na M7 :))
Alita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alita » 11.08.2009 09:41

W tamtym roku jechaliśmy przez centrum Budapesztu bo tak nawigacja prowadziła, jechaliśmy o godzinie 9 rano i było ok, żadnych korków czy tłumów :wink: W tym roku też jedziemy tą drogą
mruczycho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mruczycho » 11.08.2009 10:09

W tym roku do i z CRO obwodnicą M0.Zero utrudnień,centrum omijaj głębokim łukiem.Obwodnica jest na nowych mapach IGO.
Szerokiej drogi.
tygrys_8
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys_8 » 27.06.2010 13:16

mruczycho napisał(a):W tym roku do i z CRO obwodnicą M0.Zero utrudnień,centrum omijaj głębokim łukiem.Obwodnica jest na nowych mapach IGO.
Szerokiej drogi.

Odświeżam temat.

Już za 2 tygodnie wyruszamy do Chorwacji i zamierzamy jechać właśnie przez Słowację (Chyżne) i Węgry przez Budapeszt.

Jak jeździliśmy kilka lat temu nie było jeszcze nowej obwodnicy Budapesztu, a w zeszłym roku pojechaliśmy właśnie obwodnicą i mimo że kierowaliśmy się numerami dróg wylądowaliśmy w przeciwnym kierunku - nadrobiliśmy ponad 100km.

Proszę o aktualne informacje jak jechać obwodnicą żeby się nie zgubić, na jakie kierunki zwracać uwagę.

Przez Węgry będziemy jechać w nocy więc może jechać przez miasto?

Proszę o rady, bo wyjazd już za niedługo.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 27.06.2010 13:41

tygrys_8 napisał(a):
mruczycho napisał(a):W tym roku do i z CRO obwodnicą M0.Zero utrudnień,centrum omijaj głębokim łukiem.Obwodnica jest na nowych mapach IGO.
Szerokiej drogi.

Odświeżam temat.

Już za 2 tygodnie wyruszamy do Chorwacji i zamierzamy jechać właśnie przez Słowację (Chyżne) i Węgry przez Budapeszt.

Jak jeździliśmy kilka lat temu nie było jeszcze nowej obwodnicy Budapesztu, a w zeszłym roku pojechaliśmy właśnie obwodnicą i mimo że kierowaliśmy się numerami dróg wylądowaliśmy w przeciwnym kierunku - nadrobiliśmy ponad 100km.

Proszę o aktualne informacje jak jechać obwodnicą żeby się nie zgubić, na jakie kierunki zwracać uwagę.

Przez Węgry będziemy jechać w nocy więc może jechać przez miasto?

Proszę o rady, bo wyjazd już za niedługo.

Jak w nocy,to tylko przez centrum Budapesztu,M0 tylko nadrobisz kilometrow i stracisz czas...
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 27.06.2010 13:42

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone