Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd przez Budapeszt i nie tylko - dla mnie bomba !!!

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Datoo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Datoo » 04.06.2006 11:39

Witam wszystkich Forumowiczów.

Może powinieniem się obrazić :lol: bo na mój post nikt nie odpowiedział, ale co mi tam, sam szukałem i może to co znalazłem i wymyśliłem komuś pomoże.... Zamierzam jechać przez Budapeszt, ale słyszałem o tym, że trudno przejechać przez to miasto. Kupiłem więc mapę, ale mapa jak to mapa wszystkiego nie wyjaśnia. Jednak kiedy przypadkowo (dzięki koledze z pracy) natknąłem się na program Google Earth stwierdziłem, że może nie będzie aż tak źle. Program ten oferuje możliwość obejrzenia dowolnego miejsca na globie na podstawie wykonanych zdjęć satelitarnych. Szczegółowość tych zdjęć jest różna, ale akurat jeśli chodzi o Budapeszt to trasę można z mapą "w realu" prześledzić dokładnie. Na zdjęciach widać pojedyncze samochody na ulicach !
Można też obejrzeć zdjęcia samej Chorwacji, np. dobrze widać okolice Splitu czy Zadaru.
Dla mnie bomba.
Pozdrawiam.
gina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gina » 04.06.2006 12:50

Witam. 21 .07 z rodzinka wybieramy sie do Slatine i tez trasa przez Budapeszt.Mam nadzieje ze nie bedzie tak duzych trudnosci jak pisza na forum ale chetnie spojrze na ta mapke. Jak znalesc ten program o ktorym piszesz?
Datoo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Datoo » 04.06.2006 13:50

Dr.Watson
Croentuzjasta
Przejazd przez Budapeszt

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dr.Watson » 04.06.2006 13:53

Ja wjeżdzam do Buda.. od strony słowacji-Sahy-w Budapeszcie przejeżdżamy przez DRUGI MOST -MARGIT HID/Most Malgorzaty/ nastepnie Cały czas jedzesz główną ulicą kierując się na M7.
Pilnuj się Numerów Drogi a nie ich opisów w Dziwnym języku/!/,
którego nikt w cywilizowanej Europie nie rozumie.
/Ale mimo to bardzo lubię Węgrów/
Pozdro
gina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gina » 04.06.2006 16:49

Datoo dzieki, juz sciagnelam :-)
zimny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zimny » 06.06.2006 18:20

Budapeszt faktycznie w piątki jest zatłoczony, ale bez przesady w godzinę z okładem się go pokonuje, a nocą to kwestia 25 minut, najlepiej nie kombinować , tylko trzymać się kierunkowskazów na Balaton. Pozdrawiam i szerokości ..., ja też tamtędy jadę 23 czerwca i nocuję nad Balatonem a rano na prom do Hvaru.
wojtek.23
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek.23 » 06.06.2006 18:29

Cześć ZIMNY. Ja jadę na Murter 15.07, więc myślę, że Ty już wrócisz i będziesz wiedział jak zaawansowana jest autostrada za Budapesztem do granicy Chorwackiej. Pozdrawiam.
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 07.06.2006 08:37

Ja w tamtym roku straciłam ok. 1,5 godz. na Budapeszt, ale zwyczajnie zabłądziiśmy. Ruch był raczej normalny (sobota)
Irecki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irecki » 07.06.2006 09:20

Witam Wszystkich poniewaz to moj pierwszy post na tym forum.

3 lata temu w drodze do cro tranzytem przelecialem Budapest z samego rana , ok. godz. 7 i nie sprawilo mi to wiekszego klopotu poslugujac sie przy tym zwyklym atlasem Polski + kilka kartek Europy. Wystarczy wyznaczyc sobie kierunek i patrzyc na numery drog... ale o tym juz tu bylo.

Do kolegi "Zimny" o ktorej starujesz ? Bo ja rowniez wybieram sie do Chorwacji 23 czerwca , chcialbym wyjechac okolo 18-19. Jade do Vodice i trase chce zrobic na raz (tak jak 3 lata temu) z przerwa na male spanie na jakims parkingu jak organizm tego zarzada.

Pozdro
Irek

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone