Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

przejazd nocą przez Budapeszt

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magda8867
Croentuzjasta
przejazd nocą przez Budapeszt

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 22.06.2010 14:00

Witam

Podobno jadąc w nocy przez Budapeszt lepiej jechać przez centrum niż obwodnicą.
Mam w zwiazku z tym pytanie. czy powinniśmy na coś bardziej uważać i jaka jest ogólnie jazda w nocy przez miasto? My będziemy jechać z gps, mam nadzieję, ze nie bedzie problemów, ale w razie czego chcę wiedzieć jak jest oznakowane miasto, czy dobrze i na jakie problemy musimy uważać.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 22.06.2010 14:24

teraz to juz troche panikujesz...z gps w nocy przez Budapeszt przejedziesz z zamknietymi oczami i tylko przez centrum,zadna obwodnica,zwracac uwage co mowi gadajaca mapa i patrzec na jezdnie czy sa znaki M7,jak beda,to znaczy ze jedziecie dobrze...
bro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bro » 22.06.2010 16:37

Bez problemów przejedziesz, jeszcze do tego w nocy... Trzeba patrzeć na znaki i nie rozpraszać kierowcy :)
magda8867
Croentuzjasta
dzięki :D

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 22.06.2010 17:34

Dzięki. Chyba rzeczywiście trochę panikuję :oops: , ale pierwszy raz jedziemy z dzieckiem tak daleko i to dlatego :wink:

Jako nastolatka byłam 4 razy koło Dubrownika z rodzicami, jechaliśmy przez Bośnię i Hercegowinę starym wartburgiem i wtedy tak się nie bałam, bo mnie nic nie obchodziło. A teraz role się odwóciły, jestem organizatorką tej wyprawy i stąd te nerwy :)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 22.06.2010 17:53

ja tam,w tym roku Budapeszt robie w godz. 12-14,wiem,ze beda korki,ale olewam to,troche sobie popatrze na miasto,a odkad mam gadajaca mape,nie gubie sie w Budapeszcie...
Haweł
Cromaniak
Re: dzięki :D

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 22.06.2010 17:56

magda8867 napisał(a):Dzięki. Chyba rzeczywiście trochę panikuję :oops: , ale pierwszy raz jedziemy z dzieckiem tak daleko i to dlatego :wink:

Jako nastolatka byłam 4 razy koło Dubrownika z rodzicami, jechaliśmy przez Bośnię i Hercegowinę starym wartburgiem i wtedy tak się nie bałam, bo mnie nic nie obchodziło. A teraz role się odwóciły, jestem organizatorką tej wyprawy i stąd te nerwy :)

jak z dzieckiem to tylko na noc,bedzie sobie spalo i obudzi sie nad cieplym jadranem...ale mu dobrze...
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 22.06.2010 18:22

Dokładnie,
Budapeszt nocą jest totalnie pusty.
awram_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) awram_ » 22.06.2010 18:31

BEZ obawy przejazd nocą bez problemów, a w dzień też nie tragedia.
Ostatnio edytowano 22.06.2010 18:44 przez awram_, łącznie edytowano 1 raz
Inka75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inka75 » 22.06.2010 18:37

magda8867 napisał(a):Dzięki. Chyba rzeczywiście trochę panikuję :oops: , ale pierwszy raz jedziemy z dzieckiem tak daleko i to dlatego :wink:

Hej
Też jechaliśmy 2 :) lata temu przez Budapeszt nocą z dziećmi i było spokojnie. :)
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.06.2010 18:57

magda8867 napisał(a): A teraz role się odwóciły, jestem organizatorką tej wyprawy i stąd te nerwy :)

To dobry objaw, znaczy się jesteś osobą odpowiedzialną. :D
Odnosnie Budapesztu .... nawet o 12.00 w dzień można go przejechać, tyle tylko, że wolniej.

W nocy to "pikuś" ale mocno uważaj, możesz natrafić na światła pulsujące a kto ma pierwszeństwo to człek nie myśli .... Ja miałem taki przypadek, brakło milimetry i mogło być wieklie bummmm. :evil:
Jakby co .... sprawdzone osobiście wielokrotnie.
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 22.06.2010 19:53

Dzięki Wam za pomoc :D
ADAMO_16
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADAMO_16 » 23.06.2010 09:33

Ja śmigałem około północy na AM i żadnego problemu, poco nadkładać kilometrów obwodnicą?Obwodnicą jechałem w dzień.
FortArt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) FortArt » 09.07.2010 00:22

Haweł napisał(a):teraz to juz troche panikujesz...z gps w nocy przez Budapeszt przejedziesz z zamknietymi oczami i tylko przez centrum,zadna obwodnica,zwracac uwage co mowi gadajaca mapa i patrzec na jezdnie czy sa znaki M7,jak beda,to znaczy ze jedziecie dobrze...

Mnie tam Garmin wysłał na most tylko dla pieszych.
pumczyk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumczyk » 09.07.2010 07:04

Moze ktoś opisać przejazd przez budapeszt? jak sie kierować jak się już wiedzie w centrum, na jaka miejscowość zeby na m7 wyskoczyc :) bo dzisiaj wyjezdzam w nocy i tak sobie uswiadomilem to w sumie slaby punkt bo nie przestudiowalem dobrze tego ale jesli bylby ktos zyczliwy to prosze o opisanie :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.07.2010 07:22

pumczyk napisał(a):Moze ktoś opisać przejazd przez budapeszt? jak sie kierować jak się już wiedzie w centrum, na jaka miejscowość zeby na m7 wyskoczyc :)

W Budapeszcie nie ma oznakowania kierunków wg nazw miast tylko wg numerów dróg.
Zasada poruszania się tranzytem jest prosta jak drut i nie wymaga żadnych dżipiesów itp. gadżetów ;-)

Nie napisałeś od której strony wjeżdzasz do miasta ale.....
Jadąc DO CHORWACJI w mieście kierujesz sie wg drogowskazów M-7 i nic innego Cię nie interesuje - przed każdym rozjazdem, skrzyżowaniem itp. w mieście będziesz miał "nad głową" tablice z kierunkiem jazdy, moim zdaniem nie ma możliwości nie zauważyć.
Wracając z Chorwacji DO POLSKI w zależności skąd jesteś kierujesz się wg drogowskazu na odcinek drogi/autostrady tej którą do Budapesztu przyjechałeś.
I to cała filozofia jazdy po Budapeszcie, szrokiej drogi ;-)
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone