sis1981 napisał(a):A gdzie się zaopatrzyć w takie ubezpieczenie ( sorki za głupie pytania , ale pierwszy raz wyjazd za granicę )
ubezpieczenie-na-ewentualne-leczenie-t31943-210.html
sis1981 napisał(a):A gdzie się zaopatrzyć w takie ubezpieczenie ( sorki za głupie pytania , ale pierwszy raz wyjazd za granicę )
Marmus napisał(a):Witajcie
Ostatni raz byłem w Cro w 2013r - gdy Chorwacja wchodziła do Unii Europejskiej więc nie znam obecnych standardów.
Stąd mam pytanie odnośnie kontroli granicznej w Chorwacji - czy Chorwacja jest już Schengen
Marmus napisał(a):Witajcie
...a dziś pod wpływem porannych wiadomości w Radiu Zet sprawdziłem paszporty i z przerażeniem w oczach odkryłem, że paszport mojej małoletniej córci kończy się... pojutrze.
Jedyny jej aktualny dokument ze zdjęciem to legitymacja szkolna - tylko domyślam się co ona jest warta w oczach surowego celnika...
Marmus napisał(a):Po paszport pognaliśmy dzisiejszym popołudniem cwałem do Urzędu Wojewódzkiego w Szczecinie. Rezerwację skserowaliśmy. Pani w okienku stwierdziła, że jest jakaś szansa, że uda się dostać paszport do piątku ale głowy za to nie da.
Czyli dalej wiem że nic nie wiem
gusia-s napisał(a):Marmus napisał(a):Po paszport pognaliśmy dzisiejszym popołudniem cwałem do Urzędu Wojewódzkiego w Szczecinie. Rezerwację skserowaliśmy. Pani w okienku stwierdziła, że jest jakaś szansa, że uda się dostać paszport do piątku ale głowy za to nie da.
Czyli dalej wiem że nic nie wiem
Nie rozmawiaj z panią w okienku tylko do kierownika, podanie z prośbą o wydanie paszportu w przyspieszonym terminie. Kierownicy mają możliwość popchniecia sprawy. Dostawy dokumentów są min. 2x w tygodniu więc to nie jest problem, zdarza się że z dnia na dzień są wydawane jak się trafi dzień przed dostawą. Nie wiem jak Szczecin ale w moim urzędzie podchodzi się ze zrozumieniem do takich sytuacji i nikomu się nie odmawia przyśpieszenia.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne