waldi-ia napisał(a):Ja jadąc z W-wy do Śibenika liczę że na paliwo wydam 1000 zł ( Mazda Premacy 2.0 diesel ) , winietki i autostrady ( jadę przez Słowenię ) wydam 400 zł . Zakładam nocleg po drodze ( gdzie popadnie ) 70 euro . Moja trasa będzie miała przebieg : W-wa-Cieszyn-Żylina-Bratysława-Wiedeń-Gratz-Maribor-Zagrzeb-Śibenik . Trasa sprawdzona i nikt mnie od niej nie odwiedzie.
To w pierwszej kolejności przemyśl trasę przez Brno albo Bratysławę. Niemcy i Węgry... hmmm... to tak trochę naokoło.jacekcbr napisał(a):czytalem, sciagałem pliki, rozne mapki, i mam zamęt , Brodnica jest miasto koło Rydzykowej wsi, czyłi, dawne wojewodztwo Toruńskie
I ile to spala i czego Bo w obie strony to min. 2600 km, z czego ~40% po zwykłych drogach.waldi-ia napisał(a):jacekcbr napisał(a):najtańsza, licze na paliwo i winiety około 1000 w dwie strony
To czym ty jedziesz ?
Kolego to jednak zdradź czym jedziesz. Bo nie-autostrada to znacznie wolniejsza jazda, częste hamowania i zwiększone zużycie paliwa. Tak, że jazda nie-autostradami wcale taka tania nie jest.jacekcbr napisał(a):pytalem o najtańsza wersje dojazdu, nie musze jechac autostaradami
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi