Janusz Bajcer napisał(a):Widzę, że kolejne OT kwitnie.
Przecież wplotłem słowo-klucz tematu o przejeździe bez noclegu
Janusz Bajcer napisał(a):Widzę, że kolejne OT kwitnie.
bluesman napisał(a):599 napisał(a):jeśli ma ktoś problem z przejechaniem "na raz" 1000km(czy ileś tam) to
mogę takich wczasowiczów dowiezć i odebrać,
ale nie wiem czy wtedy wam budżet się "zepnie", .....
MISZCZ zaiste
Mnie pomaga kawa i red bull na krótką metę. Niestety 2 lata temu nie mogłem zasnąć na postoju więc sądziłem że w przyszłym będzie się kroił się nocleg po drodze. Z uwagi na to, że córka mieszkała w Budapeszcie w zeszłym roku przenocowalismy u niej ( już 500km do przodu) i to ułatwiło sytuację
malinero napisał(a):bluesman napisał(a):599 napisał(a):jeśli ma ktoś problem z przejechaniem "na raz" 1000km(czy ileś tam) to
mogę takich wczasowiczów dowiezć i odebrać,
ale nie wiem czy wtedy wam budżet się "zepnie", .....
MISZCZ zaiste
Mnie pomaga kawa i red bull na krótką metę. Niestety 2 lata temu nie mogłem zasnąć na postoju więc sądziłem że w przyszłym będzie się kroił się nocleg po drodze. Z uwagi na to, że córka mieszkała w Budapeszcie w zeszłym roku przenocowalismy u niej ( już 500km do przodu) i to ułatwiło sytuację
Czym innym jest przejechanie przez wyspanego i wypoczętego kierowcę 1000 km w dzień, w porze normalnej aktywności organizmu, a zupełnie czym innym taki odcinek nocą.
A kto pisze o zwalnianiu? Jadę sobie i trzymam odstęp do poprzednika (~ pół licznika). To jest dość miejsca, aby bezpiecznie (czyli z taką samą prędkością) w tę lukę wjechać. Czy to z prawej, czy to z lewej strony...Farstone napisał(a):Nagłe zwalnianie na prawym pasie też nie jest bezpieczne (...)boboo napisał(a):(...) Wystarczy trzymać odstęp[/i] (...)
boboo napisał(a):A kto pisze o zwalnianiu? Jadę sobie i trzymam odstęp do poprzednika (~ pół licznika). To jest dość miejsca, aby bezpiecznie (czyli z taką samą prędkością) w tę lukę wjechać. Czy to z prawej, czy to z lewej strony...Farstone napisał(a):Nagłe zwalnianie na prawym pasie też nie jest bezpieczne (...)boboo napisał(a):(...) Wystarczy trzymać odstęp[/i] (...)