Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przejazd bez noclegu-jak sobie radzić

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sol-Wagon
Cromaniak
Re: Przejazd bez odpoczynku-jak sobie radzić

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 30.07.2016 08:41

marze_na napisał(a):
gusia-s napisał(a):Tak sobie czytam i czytam i mam wrażenie że Lednice wrócił ;)

Mam wątpliwości, bo kolega Lednice tak ładnie oczkami wywracał :roll: .

:mrgreen:

dobre, dobre... :mrgreen: :lol:
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 30.07.2016 08:45

kilka ostatnich stron jest kompletnie nieprzydatnych, przydało by się jakieś "czyszczenie"...
chciałbym skromnie przypomnieć tytuł tematu: "Przejazd bez odpoczynku-jak sobie radzić"...

tak więc zaczynajmy od początku...:)

jak sobie z tym radzić...:p

bo ja sobie nie radzę, po 12 godzinach w samochodzie mam ból głowy i koniec...:)
i nie chodzi tutaj i ilość przejechanych km, tylko o godziny jazdy...
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 30.07.2016 08:49

Ja zaś, nie wiedzieć czemu, mam gorzej z trasą powrotną. Dobrze, że trochę zmienia mnie żona. :roll:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2016 09:01

Sol-Wagon napisał(a):kilka ostatnich stron jest kompletnie nieprzydatnych, przydało by się jakieś "czyszczenie"...
chciałbym skromnie przypomnieć tytuł tematu: "Przejazd bez odpoczynku-jak sobie radzić"...

bo ja sobie nie radzę, po 12 godzinach w samochodzie mam ból głowy i koniec...:)

Generalnie zasada jest prosta - jak ktoś nie przejedzie trasy bez odpoczynku to ma po prostu odpocząć, zatrzymać się na nocleg.
Tu żadna magia nie pomoże.
Jeżeli dla kogoś te 1000coś km nie stanowi problemu, to w czym problem???? Ma iść spać, bo inni śpią? :roll:
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 30.07.2016 10:53

ruzica napisał(a):Każdy niech jeździ jak mu wygodnie- ja sobie nie wyobrażam bez noclegu, ale jak inni lubią/czują się na siłach/ czy co tam jeszcze to niech jeżdżą- mi to nie przeszkadza.

A wciskanie na siłę tego, że Twoja racja twojsza niż mojsza i jest najtwojsza, jest naprawdę słabe.

I jeśli każdy będzie się tego trzymał, wszyscy dojadą do celu cali i bezpieczni.
Są różni ludzie, a organizm każdego jest inny i inaczej reaguje na zmęczenie w tym przypadku długą jazdą.
Jednego męczy długa jazda, a drugi jak wsiada do samochodu i czuje się jak rybka w wodzie ( ktoś już o tym pisał ), lubi jeździć, sprawia mu to przyjemność, jest przyzwyczajony do takich obciążeń i taka trasa to tylko kolejne przemieszczenie się z punktu A do punktu B.
Drugi traktuje to jako zło konieczne któremu musi sprostać żeby dojechać na wakacje czy nawet na co dzień do pracy.
Czy wszyscy muszą być kierowcami z zamiłowania?
Tak samo nikt nie musi być lekarzem, murarzem czy jakimś innym akrobatą :)
Licz siły na zamiary, możesz? jedź, wiesz że jest to dla Ciebie męczące i nie dasz rady? zrób odpoczynek i śpij jak tego potrzebujesz ale proszę nie wmawiaj mi czy komuś innemu że on też tak musi bo ja tak muszę albo że to gdzieś wyczytałem.
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 30.07.2016 10:57

giba0909 napisał(a):Ja zaś, nie wiedzieć czemu, mam gorzej z trasą powrotną. Dobrze, że trochę zmienia mnie żona. :roll:

Widzisz ja znowu inaczej :)
Zawsze dłuży mi się droga TAM, z powrotem jakby zawsze szybciej i krócej było :)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 30.07.2016 14:47

Bea.ta napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):kilka ostatnich stron jest kompletnie nieprzydatnych, przydało by się jakieś "czyszczenie"...

Jeżeli dla kogoś te 1000coś km nie stanowi problemu, to w czym problem???? Ma iść spać, bo inni śpią? :roll:

wcale tak nie uważam:) nigdy tak nie pisałem:) piszę o sobie:)

jest jeszcze taka kwestia, że dojazd dojazdem...
a codzienne wycieczki na urlopie po kilkaset km? nie każdy też tak robi...to też potrafi zmęczyć...
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 30.07.2016 14:52

karoka65 napisał(a):
ruzica napisał(a):Każdy niech jeździ jak mu wygodnie- ja sobie nie wyobrażam bez noclegu, ale jak inni lubią/czują się na siłach/ czy co tam jeszcze to niech jeżdżą- mi to nie przeszkadza.

A wciskanie na siłę tego, że Twoja racja twojsza niż mojsza i jest najtwojsza, jest naprawdę słabe.

(...) Jednego męczy długa jazda, a drugi jak wsiada do samochodu i czuje się jak rybka w wodzie ( ktoś już o tym pisał ), lubi jeździć, sprawia mu to przyjemność, jest przyzwyczajony do takich obciążeń i taka trasa to tylko kolejne przemieszczenie się z punktu A do punktu B. (...)

jest chyba jeszcze trzecia grupa...czyli ja...:p
lubię jeździć...sprawie mi to przyjemność, bo chcę na urlop jechać te 1.200-1.800 km...
długa jazda to pojęcie względne, bo 12 godzin i mam dosyć, ale kolejnego dnia znowu mogę 12 godzin...
w nocy zasnąłbym zaraz po 22 w aucie...:p
na urlopie nie byczę się na plaży, tylko codziennie wycieczki...
co innego jazda 1.500 km autostradami, a co innego w części lokalnymi serpentynami...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2016 20:47

Sol-Wagon napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

wcale tak nie uważam:) nigdy tak nie pisałem:) piszę o sobie:)

A czytać ze zrozumieniem potrafisz??? :)
przypomniałeś tytuł wątku, z hasłem jak sobie radzić - to napisałam co ja o tym myślę - już wiesz o co mi chodzi???? :)

Poza tym ..... zmanipulowałeś mój wpis :evil: :evil: :evil: dlaczgo wyciąłeś początek???
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 30.07.2016 21:11

ale chyba autorowi nie chodzi o nocleg...tylko jak sobie radzić BEZ ODPOCZYNKU...
nic nie zmanipulowałem...
no a czytać ze zrozumieniem jak widać nie potrafię...na pewno potrafią autorzy postów w kilku ostatnich stronach...:p
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2016 21:14

Sol-Wagon napisał(a):ale chyba autorowi nie chodzi o nocleg...tylko jak sobie radzić BEZ ODPOCZYNKU...
nic nie zmanipulowałem...
no a czytać ze zrozumieniem jak widać nie potrafię...na pewno potrafią autorzy postów w kilku ostatnich stronach...:p

a ja napisałam ze jak ktoś ma z tym problem to powinien odpocząć - proste, żadne śpiewy, kawy, czy dyskusje z pasażerami nie pomogą
rafal1435
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal1435 » 30.07.2016 21:35

Belvoir napisał(a):I rodzina jest zachwycona taką jazdą :?:

Bez noclegu :?: Przez 17 godzin :?:

Tu jest jeszcze jedna sprawa: nikt z miszczów kierownicy ani jednym słowem nie napisał co, o czymś takim sądzi jego rodzina, żona, dzieci.
Nie podejrzewam żony czy dzieciaków o skłonności masochistyczne. Podejrzewam, że decyzję podjął sam kierowca, bo się mu śpieszy i szkoda czasu na nocleg, musi dojechać jak najszybciej, bo musi. A na hotel po drodze jest szkoda kasy.
Jest miszczem kierownicy, co mu będzie ktoś truł o zmęczeniu, on jest twardzielem.

Proszę to przemyśleć na spokojnie

Hahaha Ty czlowieku jestes jakis lekko mowiac "dziwny", co na to rodzina? A jesli pojedzie z Tobą ktoś dla kogo predkosc 90km/h to za duzo to zwolnisz do 60km/h? To TY jesteś kierowcą i to Ty powinieneś wiedzieć ile wytrzymasz a nie Twoja rodzina czy inni adwokaci... Chcesz to idź spać ja wytrzymuje, co tydzien jeździłem po 1000 (SŁOWNIE:tysiąc) kilometrow i to po robocie w której byłem po 10-11godzin, przyjeżdzałem do PL i byłem monter cały dzień (fakt że koło 21-22 szedłem spać) więc o czym Ty człowieku do mnie piszesz.
Jak cię łamie spanie to drzemka 20minutowa bardzo dużo robi, po takiej drzemce walisz dwa syfy (czyli redbulle albo kawe i redbulla[chyba ze masz juz kolo 70-tki i słabe serce to nie polecam]) i można jechać dalej
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2016 21:45

rafal1435 napisał(a):Hahaha Ty czlowieku ...
[chyba ze masz juz kolo 70-tki i słabe serce to nie polecam]) i można jechać dalej

Ha ha Ty człowieku :idea:
Proszę nie wypominać wieku :idea:
Ja mam 5 lat do 70-tki i jest to dla mnie trochę obraźliwe :evil: :idea:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 30.07.2016 21:53

Janusz Bajcer napisał(a):
rafal1435 napisał(a):Hahaha Ty czlowieku ...
[chyba ze masz juz kolo 70-tki i słabe serce to nie polecam]) i można jechać dalej

Ha ha Ty człowieku :idea:
Proszę nie wypominać wieku :idea:
Ja mam 5 lat do 70-tki i jest to dla mnie trochę obraźliwe :evil: :idea:

Znaczy się Janusz walisz te 2 redbule bez problemu ?

P.S ja nie pijam kawy a energydrinki na mnie nie działaja...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.07.2016 21:57

yzedef napisał(a):Znaczy się Janusz walisz te 2 redbule bez problemu ?

P.S ja nie pijam kawy a energydrinki na mnie nie działaja...

Na mnie ich zapach działa otrzepująco :roll: nie mówiąc o smaku, dlatego nie pijam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Przejazd bez noclegu-jak sobie radzić - strona 31
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone