Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przechowalnia łodzi w okolicach Trogiru

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rosiur
Globtroter
Przechowalnia łodzi w okolicach Trogiru

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiur » 22.05.2010 21:33

Witam
Czy ktoś zna może jakąś przechowalnię łodzi w okolicach Trogiru ?
Pozdrawiam
Robert
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 22.05.2010 21:40

ACI Trogir
Pozdrawiam
rosiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rosiur » 23.05.2010 07:15

Miałem na myśli raczej jakąś przechowalnię na lądzie , gdzie za rozsądne pieniądze można zostawić łódź....
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.05.2010 07:24

Witaj.
Im wieksza marina, tym wyższa oplata. Lecz coś za coś. W dużej masz raczej gwarancję, że łódka za rok bedzie stała w całości. U jakiegoś garażysty może już tak nie być...
Za 5m łódkę chcieli koło 1keuro w okolicach Sukosanu.
Poszukaj w necie. Powinny być ofrty. Poproś Kasię o frazę w chorwackim lub wpisz po angielsku.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.05.2010 10:37

rosiur napisał(a):Miałem na myśli raczej jakąś przechowalnię na lądzie , gdzie za rozsądne pieniądze można zostawić łódź....

ACI to renomowana sieć.. dlatego cena jest, jaka jest, ale jak już FUX wspomniał, pewnie wszystkie mariny mają mniej więcej podobne ceny. Szczerze mówiąc jestem laikiem w temacie...ale wyciąganie też kosztuje..
Wrzucaj w net hasło "suhi vez" lub "zimski vez".

to jeszcze blisko Trogiru
tu
tu
itd. z w/w frazami
Wiem, że coraz częściej osoby prywatne na swoim terenie gdzieś w czasem wcale nie małej odległości od wybrzeża oferuję usługę typu "suhi vez"..ale tego w necie raczej nie znajdziesz, bo nie mają stron www; trzeba przeglądać ogłoszenia w necie...albo jak wyczytałam na jakimś chorwackim forum po prostu przejechać się po okolicy, która Cię interesuje i pytać o takie "dzikie" "suche parkingi" dla lodzi na terenach prywatnych, przydomowych...można też pytać w TZ

P.S. Zajrzyj też do żeglarskich tematów forumowych
Pozdrawiam
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 26.05.2010 12:18

Nie piszesz jakiej wielkości łódź chcesz przechowywać.
W większości marin są miejsca na lądzie gdzie można zostawić łódkę.
Cena zależy od okresu najmu miejsca (na lądzie dzienny, tygodniowy, miesięczny, półroczny, roczny) oraz wielkości łódki.
Dodatkowo płaci się za dźwig bądź slipowanie. jeśli łódka nie na przyczepie, a nie masz swoich podpór (nie pamiętam jak to się nazywa po polsku) a potrzebujesz to za nie też zapłacisz.

Przykładowy cennik jest dostępny tutaj:
http://www.marina-kastela.com/pdf/cjenik_en.pdf

Zostawiając łódkę na prywatnym parkingu narażasz się na problem celny.
Mariny mają statut magazynów celnych (coś jak nasze składy celne) i podpisując z nimi umowę masz z głowy formalności (mają obowiązek zgłaszania do urzędów celnych łódek i list wyposażenia) pobierają też ryczałtową opłatę celną. WIem od zaprzyjaźnionego personelu mariny, że bardzo tego pilnują.
Wg mojej wiedzy prywatne parkingi tego nie zapewniają.
Oczywiście problem pojawi się wtedy gdy ktoś się zainteresuje czyje łódki stoją na parkingu. Na ile jest to realne zagrożenie nie wiem.
Informacja o "suchych" marinach jest też tutaj:
http://www.skippertipps.de/liegeplaetze.htm
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 29.05.2010 10:03

Tutti perdutti. Stare informacje. Powstało wiele prywatnych
suchych marin, które działają oficjalnie i nie trzeba płacić
żadnych opłat celnych bo mają pozwolenia na przechowywanie
jednostek pływajacych pod obcą banderą.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone