andriej napisał(a):Nie powiem Ci dokladnie, ale jest to pare kilometrow. Barinica jest blizej Primostenu niz Sibenika. Dokladnie miedzy miejscowoscia Sparadici, a Primostenem.
aSi napisał(a):Ale powiedz jak wygląda plaża i zejście do morza. Mam dziecko trzy letnie i obawiam się czy ta ogromna ilość jeżozwierzy pozwoli dziecku wejść do morza.
aSi napisał(a):A czy w okolicy są miejsca (oczywiście jak się je poszuka) rzadko odwiedzane przez turystów np dziewicze plaże?
andriej napisał(a):Barinica to nazwa kampingu. Jedziesz jadrańską magistralą od Sibenika. Mijasz zjazd po prawej stronie do miejscowości Sparadici. Około 3 kilometry dalej po prawej stronie masz kamp.Będzie tablica ze strzałką.Uważaj tylko,żeby nie skręcić na inny kamp bo jest ich tam kilka. Barinica i ten obok jest najfajniejszy.Nie jest to miejscowość tylko środek lasu. Tam jest śmieszna sytuacja bo są 2 kampingi obok siebie. Nie ma nawet konkretnego płotu. Ten po prawej to Barinica i był trochę tańszy. W tym po lewo była porządna łazienka i prysznic. Generalnie fantastyczne miejsce dla osób nie wymagających super warunków i posiadających niewielkie fundusze. Kibelki są, czyste,gospodyni dba,umywalki są na zewnątrz bieżącą wodą. Prysznic był z ciepła wodą grzaną w zbiornikach na dachu. Trzeba było w odpowiednim momencie skorzystać bo później wody już nie było. Tam wszystko było w budowie więc możliwe,że w tym roku już jest wszystko. Konkurencja zza płota wybudowała porządną łazienkę więc może Barinica też już ma. Nurkowałem z ABC, woda kryształ, widać to co wszędzie, ale takich kolonii jeżowców jak tam to nie widziałem nigdzie,czasami jest,aż czarno od jeżowców. Co do wędkowania to nie zwracam na to uwagi więc nie wiem. Kraby są, bo dzieci często je przynosiły