Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Prywatne campingi w Primostenie

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pipi
Odkrywca
Prywatne campingi w Primostenie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pipi » 15.05.2003 12:27

Jeżeli ktoś był w Primostenie , na wyspie Hvar , Baska Voda , Omis , Podgora , Tucepi lub Trogirze i odwiedził jakieś tanie fajne prywatne campingi to proszę o informacje. Pozdrawiam wszystkich i dzięki !!!!!!!! :P :P :P ;) :wink:
andriej
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriej » 08.06.2003 15:09

Miedzy Primostenem a Sibenikiem jest bardzo fajny kamp BARINICA. Ceny powalaja na kolana. Najtanszy kamp na jakim bylem. Polożony w lesie nad ładna zatoka. Sa jednak minusy. Nie ma tam prądu i nie ma sklepu. Codziennie rano przyjezdza jednak samochod z piekarni ze świeżym pieczywem. W recepcji można nabyć rakije, travarnice,wino i oliwe z oliwek. Generalnie żyć nie umierać :)
Pipi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pipi » 08.06.2003 15:16

Wielkie dzięki. Szjkoda tylko , że nie napisałeś w jakiej odległości od Primostenu się znajduje. Spróbuję jednak coś na jego temat poszukać w internecie.
Pozdrawiam :lol:
andriej
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriej » 08.06.2003 15:53

Nie powiem Ci dokladnie, ale jest to pare kilometrow. Barinica jest blizej Primostenu niz Sibenika. Dokladnie miedzy miejscowoscia Sparadici, a Primostenem.
aSi
Barinica - więcej informacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) aSi » 01.07.2003 21:35

andriej napisał(a):Nie powiem Ci dokladnie, ale jest to pare kilometrow. Barinica jest blizej Primostenu niz Sibenika. Dokladnie miedzy miejscowoscia Sparadici, a Primostenem.

Opowiedz coś więcej o tym kempingu. Czy Barinica to nazwa wioski czy kempingu, czy to i to. A dokładnie jak tam dojechać - czy pytać tubylców czy będą jakieś drogowskazy?
Jak na nim nie ma prądu to jak wyglądają sanitariaty. A ciepła woda?
Czy może nurkowałeś na ABC. Co jest pod wodą. Czy łowi się tam małże, ośmiornice albo ryby na wędki.
andriej
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriej » 01.07.2003 22:53

Barinica to nazwa kampingu. Jedziesz jadrańską magistralą od Sibenika. Mijasz zjazd po prawej stronie do miejscowości Sparadici. Około 3 kilometry dalej po prawej stronie masz kamp.Będzie tablica ze strzałką.Uważaj tylko,żeby nie skręcić na inny kamp bo jest ich tam kilka. Barinica i ten obok jest najfajniejszy.Nie jest to miejscowość tylko środek lasu. Tam jest śmieszna sytuacja bo są 2 kampingi obok siebie. Nie ma nawet konkretnego płotu. Ten po prawej to Barinica i był trochę tańszy. W tym po lewo była porządna łazienka i prysznic. Generalnie fantastyczne miejsce dla osób nie wymagających super warunków i posiadających niewielkie fundusze. Kibelki są, czyste,gospodyni dba,umywalki są na zewnątrz bieżącą wodą. Prysznic był z ciepła wodą grzaną w zbiornikach na dachu. Trzeba było w odpowiednim momencie skorzystać bo później wody już nie było. Tam wszystko było w budowie więc możliwe,że w tym roku już jest wszystko. Konkurencja zza płota wybudowała porządną łazienkę więc może Barinica też już ma. Nurkowałem z ABC, woda kryształ, widać to co wszędzie, ale takich kolonii jeżowców jak tam to nie widziałem nigdzie,czasami jest,aż czarno od jeżowców. Co do wędkowania to nie zwracam na to uwagi więc nie wiem. Kraby są, bo dzieci często je przynosiły :)
aSi
Barinica

Nieprzeczytany postnapisał(a) aSi » 09.07.2003 20:06

Dzięki andriej za informację.
Już ta Barinica mnie się podoba i chyba w sierpniu ją odwiedzę.
Ale powiedz jak wygląda plaża i zejście do morza. Mam dziecko trzy letnie i obawiam się czy ta ogromna ilość jeżozwierzy pozwoli dziecku wejść do morza.
A czy w okolicy są miejsca (oczywiście jak się je poszuka) rzadko odwiedzane przez turystów np dziewicze plaże?
andriej
Croentuzjasta
Re: Barinica

Nieprzeczytany postnapisał(a) andriej » 09.07.2003 20:19

aSi napisał(a):Ale powiedz jak wygląda plaża i zejście do morza. Mam dziecko trzy letnie i obawiam się czy ta ogromna ilość jeżozwierzy pozwoli dziecku wejść do morza.

Plaża klasycznie chorwacka tzn.kamienista z częścią betonową.Betony jednak niewiele. Na dzieci w tym wieku nie zwracałem uwagi, więc nie wiem czy się dobrze bawiły;) Kolonie jeżowców są tam gdzie nie ma tłoku, czyli przy głownej części plaży jest ich niewiele, bo albo zostały kopnięte przez ludzi albo dzieci je wyzbierały :)
aSi napisał(a):A czy w okolicy są miejsca (oczywiście jak się je poszuka) rzadko odwiedzane przez turystów np dziewicze plaże?

Spacerowałem tylko w strone Sibenika i tam wzdłuż brzegu były wille i zagospodarowana plaża. W strone Primosten nie wiem co jest,ale prawdopodobnie znajdziesz tam dziewicze plaże, bo tam chyba nie było żadnych domostw.
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 11.06.2004 06:59

andriej napisał(a):Barinica to nazwa kampingu. Jedziesz jadrańską magistralą od Sibenika. Mijasz zjazd po prawej stronie do miejscowości Sparadici. Około 3 kilometry dalej po prawej stronie masz kamp.Będzie tablica ze strzałką.Uważaj tylko,żeby nie skręcić na inny kamp bo jest ich tam kilka. Barinica i ten obok jest najfajniejszy.Nie jest to miejscowość tylko środek lasu. Tam jest śmieszna sytuacja bo są 2 kampingi obok siebie. Nie ma nawet konkretnego płotu. Ten po prawej to Barinica i był trochę tańszy. W tym po lewo była porządna łazienka i prysznic. Generalnie fantastyczne miejsce dla osób nie wymagających super warunków i posiadających niewielkie fundusze. Kibelki są, czyste,gospodyni dba,umywalki są na zewnątrz bieżącą wodą. Prysznic był z ciepła wodą grzaną w zbiornikach na dachu. Trzeba było w odpowiednim momencie skorzystać bo później wody już nie było. Tam wszystko było w budowie więc możliwe,że w tym roku już jest wszystko. Konkurencja zza płota wybudowała porządną łazienkę więc może Barinica też już ma. Nurkowałem z ABC, woda kryształ, widać to co wszędzie, ale takich kolonii jeżowców jak tam to nie widziałem nigdzie,czasami jest,aż czarno od jeżowców. Co do wędkowania to nie zwracam na to uwagi więc nie wiem. Kraby są, bo dzieci często je przynosiły :)

A możesz mi powiedzieć jak te dzieci wyglądały i w którym sezonie byłeś 2003??. JAk wyglądasz bo może ja mieszkałem w namiocie obok to sobie przypomne i pogadamy :D

Powrót do Kempingi