marmed napisał(a):Trudno będzie znaleźć bank, który nie zarobi na przelewie zagranicznym . W tym samym dziale są 2 ciekawe tematy na temat przelewów i płacenia kartą w Chorwacji. Od siebie mogę powiedzieć, że w roku 2014 dokonując wpłatę zaliczki na poczet pobytu w Chorwacji ( czerwiec 2015) najkorzystniej wyniósł mnie przelew Western Union ok 20 zł. W tym roku płaciłem z konta Millenium i zapłaciłem 50 zł od 80E więc interesu nie zrobiłem. Trochę w błąd mnie wprowadziła Pani w Banku- zapomniała dodać "operację w Banku zagranicznym" ok 20 zł .
Poczytaj o Western Union mają coś za O zł za pierwszy przelew,widziałem reklamę.
JoannaC napisał(a):hej, trochę odświeżę temat i zapytam w jakich bankach warto założyć konto żeby mieć darmowy przelew i żeby kurs wymiany walut nie był z kosmosu? Ktoś coś, jakieś konkrety poleci?
klerjeser napisał(a):marmed napisał(a):Trudno będzie znaleźć bank, który nie zarobi na przelewie zagranicznym . W tym samym dziale są 2 ciekawe tematy na temat przelewów i płacenia kartą w Chorwacji. Od siebie mogę powiedzieć, że w roku 2014 dokonując wpłatę zaliczki na poczet pobytu w Chorwacji ( czerwiec 2015) najkorzystniej wyniósł mnie przelew Western Union ok 20 zł. W tym roku płaciłem z konta Millenium i zapłaciłem 50 zł od 80E więc interesu nie zrobiłem. Trochę w błąd mnie wprowadziła Pani w Banku- zapomniała dodać "operację w Banku zagranicznym" ok 20 zł .
Poczytaj o Western Union mają coś za O zł za pierwszy przelew,widziałem reklamę.
a dlaczego nie SEPA?
kaeres napisał(a):W Banku Millennium przelew do Chorwacji na konto SEPA to koszt 5zł.
Jeżeli gospodarz w Chorwacji nie ma konta SEPA to 35zł.
Przelew można zrobić ze swojego konta (np. z konta 360`). Wybieramy przelew zagraniczny i przy kwocie dajemy EUR.
Przelicza nam po kursie sprzedaży banku + wspomniana opłata za SEPA lub nie.
pablos77 napisał(a): ale 1 czy 2 kuny w tą lub drugą stronę nie ma znaczenia.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne