napisał(a) Franz » 19.08.2009 18:32
Tymona napisał(a):Qurcze, Franz - to może po cichutku się zapytam, gdzie Cię jeszcze nie było?
Po cichutku Ci odpowiem, że mnóstwo jeszcze takich miejsc jest. Na szczęście.
To tak samo jak z książkami - wpadam w panikę, kiedy na półce zmniejsza się ilość książek nieprzeczytanych, a uspokaja mnie spory ich zapas. Ostatnio zadbałem o swój spokój na dłuższy czas.
Tymona napisał(a):Jaki masz kolejny podróżniczy cel?
W każdej kategorii mam już cel wyznaczony. A kategorii jest kilka.
Są wyjazdy (konkretnie - wyloty) w dalekie strony. Ale po którymś roku, kiedy leciałem czterokrotnie w różne strony świata, stwierdziłem, że brakuje mi czasu na górskie włóczęgi. Więc teraz się ograniczam.
Są wyjazdy stricte wakacyjne. W tym roku to była Słowenia z Chorwacją. Na przyszły rok cel już też jest ustalony. Konkretnie, zrealizujemy plany zeszłoroczne bo w zeszłym roku na krótko przed wakacjami nastąpiła zmiana i w efekcie wylądowaliśmy na Korsyce i Sardynii.
Oraz są moje górskie plany.
A to dla mnie temat rzeka... morze... gór?..
Tymona napisał(a):mamy dwa podstawowe plany: objazd Turcji lub objazd Francji (tej bardziej południowej)
Jedno i drugie jest wspaniałym przeżyciem i nikt Ci nie doradzi, co najpierw wybrać. We Francji nie tylko południe jest piękne, chociaż fakt, że Prowansja i Langwedocja są wspaniałe! Albo taka Owernia z Masywem Centralnym... Ale i na północy są śliczne miejsca - czy to w Bretanii, czy w Normandii. Mnie we Francji to tylko Paryż nie zachwycił. Ale cóż - każdy kraj musi gdzieś tę stolicę mieć.
A wielu ludzi szaleje za Paryżem. Ha! Kwestia gustu.
Pozdrawiam,
Wojtek Franz